Domácí pečená husa.

Hasičské recepty//Čtenářský receptář

12.04.2017
Domácí pečená husa.

Postup pečení:

Husu do pekáče vložíme  prsíčky dolů,

Podlijeme horkou vodou přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200°C.

Po půlhodině husu otočíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 30 minut (průběžně podléváme, poléváme, propichujeme tukové polštářky a vypečené sádlo odebíráme).

Pak husu naporcujeme, dáme zpět do pekáče a další půlhodinu pečeme přikryté. Pekáč odkryjeme a za občasného podlévání a polévání tvoříme křupavou zlatou  kůrčičku. Zelí doporučuji červené i bíle.

Při pečení je dobré dávat POZOR na vznícení , aby nebyla práce :-)

 

K huse doporučují nejen zelí a knedlík, ale i slivovici a následně dobré české pivo.
1488027875063.jpg


 

Po konzumaci odpočinek 50-60 minut je nutný (doporučený )!


 

Pochutnali jste si? Napište nám jak vy pečete husu. Sdílejte recept na facebooku

1