Jehněčí kolínko s liškovou omáčkou, široké nudle

Hasičské recepty//Sapíkův receptář

13.01.2017
Jehněčí kolínko s liškovou omáčkou, široké nudle

Suroviny

  • 4 přední jehněčí kolínka
  • větvičky z čerstvého rozmarýnu a tymiánu
  • 2-3 lžíceslunečnicového oleje na opečení
  • 400g šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 300ml vývaru
  • sůl, mletý pepř

Postup

Kolínka osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme a do výpeku přidáme nakrájenou šalotku, česnek a za stálého míchání restujeme. Potom vlijeme vývar, vložíme opečená kolínka přidáme rozmarýn a tymián a pečeme do měkka.

 

Lišková omáčka

Suroviny:
  • 200g lišek
  • 1 lžíce másla, 1 šalotka najemno nakrájená
  • 1 stroužek česneku
  • 200ml smetany
  • sůl, bílý pepř, trochu citronové št'ávy
Postup:
Na másle orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme a restujeme až houby zkřehnou. Potom přidáme rozetřený česnek, smetanu a chvilku provaříme. Nakonec lehce zakápneme citronovou št'ávou.

Podáváme s vařenými širokými nudlemi.

Pochutnali jste si? Napište nám. Sdílejte recept na facebooku

1