False

Běžecký závod hasičů Totman na Velký Javorník bude letos výrazně delší

Sport/Kalendář soutěží/Celostátní

24.09.2017
Běžecký závod hasičů Totman na Velký Javorník bude letos výrazně delší
Extrémní běžecký závod „TOTMAN“ (totálně mrtvý a nepoužitelný hasič), který vede z Frenštátu pod Radhoštěm (zdola od skokanských můstků) až na vrchol Velkého Javorníku (918 m.n.m.), bude ve svém třetím ročníku prodloužen o několik kilometrů. Koná se v pátek 13. října 2017 s tradičním startem ve skokanském Areálu Jiřího Rašky. Start v 10 hodin.
            Delší a náročnější trať si na organizátorech z HZS Moravskoslezského kraje vynutili sami běžci z řad profesionálních a dobrovolných hasičů, kteří loni a předloni absolvovali trať 4,5 km hlavně po křivolakých lesních cestách - s celkovým půlkilometrovým převýšením. Letos poběží už 9,6 km, včetně okružní cesty kolem Malého Javorníka. Úhrnné stoupání tak bude 822 metrů, klesání 270 metrů.
            Tento extrémní závod letos opět připravuje Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje ve spolupráci se Sportovním klubem HZS MSK o.s. a Českou hasičskou sportovní federací. Dříve se běhalo na Pustevny. Byly vypsány dvě mužské kategorie - A do 40 let a B nad 40 let (ročníky 1977 a starší). Předpokládá se opět i start statečných hasiček.
                                                                                                                              
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje,  Jakub Marek
 
1