False

Hasiči i policisté hráli pro Adámka

Sport/Kronika z akcí

13.12.2017
Hasiči i policisté hráli pro Adámka
h.jpg
Hasiči každý den pomáhají lidem v nouzi a každý den zachraňují životy. Není jim lhostejný ani život malých a vážně nemocných dětí. Proto i ve svém volnu přemýšlejí, jak pomoci.

ViewImage-aspx.jpgJiž podruhé hasiči a policisté uspořádali benefiční hokejový turnaj, který odehráli v pondělí 11. prosince 2017 na Zimním stadionu v Chrudimi. Tribuny se postupně zaplnily a každý příchozí přispěl dobrovolným vstupným do kasičky, která byla vytvořena jen pro ten daný okamžik. j-(1).jpgProfesionálové z řad hasičů a policistů také přispěli na léčbu malého Adámka finanční částkou a také svou skvělou hrou. Do hry se dokonce zapojil i ředitel krajského ředitelství Policie ČR Pardubického kraje plk. Mgr. Jan Švejdar.
V loňském roce hasiči a policisté pořádali první benefiční hokejový zápas a vybrané vstupné putovalo malé Štěpánce, která má mozkové onemocnění, slabé svalstvo, nadměrnou kloubní volnost, epilepsii, poruchu příjmu potravy i oční a sluchovou vadu. Peníze se vybírali i během hokejového utkání. V loňském roce se vybralo 15 203 Kč.
Letos se hasiči a policisté dohodli, že dobrovolné vstupné poputuje osmiletému Adámkovi, který leží v kómatu po operaci mandlí. Po několika dnech začal krvácet a došlo k zástavě srdce. Adámek je v kómatu, má poškozenou značnou část mozku. Dýchá sám přes tracheostomii, výživa probíhá přes tzv. PEG, hadičkou do bříška. Jeho stav je velmi vážný, ale stabilizovaný.

Na jeho léčbu hasiči, policisté a všichni fanoušci přispěli částkou 34 030 Kč.
Po utkání byly peníze předány tatínkovi malého Adámka. Finanční hotovost předávali ředitel krajských policistů Jan Švejdar a Josef Jelínek, náměstek ředitele HZS Pardubického kraje.


jjjj.jpg

Ptáte se, jak skončilo hokejové utkání? My si myslíme, že vyhráli všichni, ale nakonec vyhráli hasiči 5:4 nad policisty.
vcv.jpg 
 



Zdroj:
Vendula Horáková, tisková mluvčí – HZS Pardubického kraje
Foto: HZS Pardubického kraje

FOTOGALERIE

1