False

Soutěžící v požárním útoku ve Štěpánově se proplétali mezi kapkami deště

Sport/Kronika z akcí

18.05.2018
Soutěžící v požárním útoku ve Štěpánově se proplétali mezi kapkami deště

sport.jpg
Ve čtvrtek 17. května 2018 se ve Štěpánově u Skutče uskutečnil další ročník soutěže v požárním útoku denních příslušníků a zaměstnanců HZS ČR. Tentokrát na závodníky nečekalo příliš přívětivé počasí, a i když po celou dobu závodu pršelo, závodníci měli skvělou náladu. Celkem soutěžilo 14 týmů z různých koutů České republiky – 10 týmů kategorie muži a 4 týmy kategorie ženy.

aaaaaaa.jpg

Soutěžní klání se osobně zúčastnil i genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, který nejen že povzbudil závodníky, ale dokonce sám soutěžil. Do Štěpánova přijel i brig. gen. Ing. Miroslav Kvasnička, krajský ředitel profesionálních hasičů i jeho náměstek plk. Mgr. Aleš Černohorský, kteří popřáli všem týmům dobré výsledky a průběh soutěže bez zranění. Podpořit soutěžní družstva přišli i starosta města Skuteč Pavel Bezděk i starosta SDH Štěpánov Ivan Vtípil a další představitelé SDH. O vynikající komentování se postaral hasič tělem i duší Bohuslav Šulc starší ze Seče.

aa.jpg

Letošního ročníku se za Pardubický kraj účastnila opět dvě družstva z krajského ředitelství HZS Pardubického kraje. Obě družstva z pardubického ředitelství hasičského záchranného sboru si přivezla medaili. Ženy stříbrnou a muži zlatou.

spoert5.png

V ženském družstvu o stříbro bojovaly tyto příslušnice HZS Pardubického kraje: Barbora Kubínová, Petra Čaloudová, Lucie Marčíková, Pavla Vtípilová, Gabriela Kopřivová, Tereza Chrbolková.

spoert5.png
Pardubické mužstvo bylo ve složení Vítězslav Felcman, Pavel Bér, Vratislav Černovský, Pavel Vtípil, Tomáš Kubín, Martin Vojta a Tomáš Jirout.


 

 

Zdroj:

Vendula Horáková, tisková mluvčí – HZS Pardubického kraje

Foto: HZS Pardubického kraje

FOTOGALERIE

1