False

Tým hasičů z Pardubického kraje zvítězil v nejtěžší hasičské soutěži

Sport/Kronika z akcí

18.06.2018
Tým hasičů z Pardubického kraje zvítězil v nejtěžší hasičské soutěži
das.jpg
Do Plzně mířil v těchto dnech tým profesionálních hasičů, aby se představil na soutěži v nejtěžších disciplínách TFA „O Pohár ředitele HZS Plzeňského kraje“.

s.jpg

Tým hasičů ve složení Ondřej Pavlík, Marek Víšek, Petr Plaček Daniel Knápek z Pardubic a Jiří Mikulecký z Ústí nad Orlicí se na soutěž tvrdě připravoval a kvalitní příprava byla znát.

sss.jpg
Hasiči vybojovali pro Pardubický kraj 1. místo v kategorii týmů. Závodníci museli zvládnout řadu velmi těžkých disciplín hned ve čtyřech úsecích.
sport.jpg
První úsek – roztažení dvou hadic B na vzdálenost 60 m, následně smotání dvou hadic B.

sport.jpgNa druhém úseku museli hasiči udeřit šesti kilovou palicí do hammer boxu, a to 80krát. Poté protáhnout 20 kg kanystr tunelem jedním směrem a poté zpět. Aby toho nebylo málo museli hasiči táhnout 80 kg figurínu tzv. Raitekovým úchopem (to znamená obouruč zezadu) zhruba do vzdálenosti 60 metrů. Dále museli překonat třímetrovou bariéru.
sport.jpg
Na dalším úseku závodníci museli postavit dva žebříky k lešení, na které hasiči museli vylézt a vytáhnout 20 kg závaží, poté slézt dolů a napojit proudnici na monitor. V posledním čtvrtém úseku museli hasiči nejprve oběhnout kostel a poté vystoupat až do věží a překonat tak asi 200 schodů. „Po náročných prvních třech disciplínách, kdy toho má závodník už opravdu dost, tak v sobě musí najít poslední zbytky sil a vystoupat těch 200 schodů do věže kostela,“ přibližuje náročné okamžiky Ondřej Pavlík ze stanice Pardubice.   
Jedná se o soutěž družstev, ale i jednotlivců. V kategorii jednotlivců do 34 let skončil Petr Plaček na 4. místě a Daniel Knápek v této kategorii na 22. místě. V kategorii nad 35 let se na 6. místě umístil Marek Víšek, na 7. místě Jiří Mikulecký a Ondřej Pavlík skončil desátý.

nvb.jpgKrásný zlatý pohár si skvělý tým přivezl domu, ale už teď a celé léto se bude připravovat na další závody. „Čekají nás ještě pohárové závody v Ostravě a Kroměříži, ale to až v září. Celé léto se budeme věnovat tvrdému tréninku,“ doplňuje Ondřej Pavlík.

18.červen 2018
Zdroj:
Vendula Horáková, tisková mluvčí – HZS Pardubického kraje
Foto: HZS Pardubického kraje

FOTOGALERIE

1