False

Zlínský hasič Petr Smilek vyhrál soutěž v běhu do schodů výškové budovy v Bratislavě

Sport/Kronika z akcí

18.08.2018
Zlínský hasič Petr Smilek vyhrál soutěž v běhu do schodů výškové budovy v Bratislavě
sport2.jpgV pátek 17.8.2018 se uskutečnila soutěž v běhu do schodů s mezinárodní účastí v Bratislavě. Již devatenáctý ročník Memoriálu Vladimíra Ružičku SCHODY Bratislava 2018 tak už zná své vítěze. 

ViewImage-(8).jpg ViewImage-(9).jpg

Soutěže se zúčastnilo celkem 56 dvojic ze Slovenska a okolních států. Českou republiku reprezentovaly dvě dvojice profesionálních hasičů, a to Petr Smilek ze Zlínského kraje společně s Pavlem Kouříkem z Plzeňského kraje a dvojice z Pardubického kraje.

ViewImage-(7).jpg ViewImage-(6).jpg ViewImage-(4).jpg
Úkolem všech závodících dvojic bylo vyběhnout v plné výstroji s aktivním dýchacím přístrojem po schodech výškové budovy až do 22 patra. Závod se konal za stižených podmínek, neboť některé úseky trati byly v úplné tmě. Hasiči tak i několik pater po sobě běželi, aniž by cokoliv viděli. Jednalo se tak o simulaci reálného zásahu. Přitom se oba muži z dvojice museli ještě navzájem hlídat a být od sebe maximálně na vzdálenost jednoho ramene schodiště. To byl další zásadní faktor, ovlivňující výkony závodníků.

Soutěžní dvojice měly pouze jeden ostrý výběh a počítal se čas druhého z dvojice.
Tým ve složení Petr Smilek a Pavel Kouřík se závodu účastnil letos poprvé. Předvedl však neuvěřitelný výkon a s časem 2 minuty a 38 sekund skončil na prvním místě.

Slovenští hasiči obsadili druhou příčku a třetí místo opět patřilo zástupcům České republiky, a to tentokrát závodníkům z Pardubického kraje.
 
 
 
Zdroj :
por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
1