False

XXIX. ročník Memoriálu Milana Kružíka ve dvojboji

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

23.05.2018
XXIX. ročník Memoriálu Milana Kružíka ve dvojboji
spoort4.png
Pátek 18. 5. 2018 patřil na hasičské stanici Plzeň Košutka požárním sportovcům. Konal se zde již XXIX. ročník memoriálu Milana Kružíka, jenž je zařazen do série soutěží Českého poháru ve dvojboji.

Na start se postavilo celkem 125 závodníků, kteří změřili své síly v disciplínách na běhu 1OOm a ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže.

ViewImage-aspx-(1).jpg
 
Počasí závodníkům více než přálo a tak nebyla nouze o pěkné sportovní výkony. Příjemným zpestřením byla i účast sportovního družstva Firesport Germany z Nudersdorfu.


 
a-(1).jpg

V disciplíně 1OOm zvítězil výborným časem 15,19 s - Daniel Klvaňa z SDH Oznice, druhé místo obsadil s časem 16,00 s- Pavel Krpec z HZS Moravskoslezkého kraje, Územní odbor Ostrava a třetí pozice patřila časem 16,16 s - Jakubu Paulíčkovi z HZS Pardubického kraje, Územní odbor Ústí nad Orlicí.
 
aa-(1).jpg
Ve výstupu na věž byl nejrychlejší časem 14,39 s - Pavel Krpec z HZS Moravskoslezkého kraje, Územní odbor Ostrava, za ním se umístil časem 14,46 s - Vladislav Filip z HZS Středočeského kraje a jako třetí nejrychlejší zdolal věž časem 14,66 - Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje, Územní odbor Domažlice.
 
aaa-(3).jpg

Disciplína dvojboj byla rozdělena na dvě kategorie - do 35let a nad 35let.
V kategorii do 35let zvítězil Daniel Klvaňa z SDH Oznice, který bohužel nepřekonal svůj rekord z loňského roku, ale celkovým součtem obou pokusů 29,88 s předstihl druhého nejrychlejšího Pavla Krpcez HZS Moravskoslezkého kraje, Územní odbor Ostrava, jehož celkový čas byl 30,39 s. Pro svoji již druhou bronzovou medaili toho dne si došel Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje, Územní odbor Domažlice, kterou si vysloužil výkonem 31,27 s.
 
(1).jpg

Kategorie nad 35let byla naplněna jmény, která jsou v požárním sportu již pojmy. První příčka patřila Janu Hoppovi z HZS hl. m. Prahy s celkovým časem 32,69 s, druhou obsadil Jan Hůla z HZS Plzeňského kraje s časem 33,28 s a třetí příčka „zbyla“ na Martina Kulhavého z HZS Libereckého kraje za výkon 33,95 s.
 
(1).jpg

Posledními oceněnými byli nejlepší závodníci pořádajícího Územního odboru Plzeň.
V kategorii do 35let to byl Jindřich Harasimovič s celkovým časem 31,49s a v kategorii nad 35let toho dne již jednou oceněný Jan Hůla.


Partnerem akce byl hypermarket Globus, Renoplast Chotíkov, Plzeňský Prazdroj, Bohemia Sekt Starý Plzenec, firma Colt, firma PBS, autosalon Šmucler, firma Present Print a Jan Benda – požární služby. Mediálním partnerem již tradičně televize Fire TV.
 

 

Zdroj:

Mgr.  Petr  Poncar – HZS Plzeňského kraje

Foto: HZS Plzeňského kraje

FOTOGALERIE

1