False

Krajskou soutěž hasičských „deňáků“ doplnila i poslední Velká cena HZS Jihočeského kraje

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

05.10.2017
Krajskou soutěž hasičských „deňáků“ doplnila i poslední  Velká cena HZS Jihočeského kraje
Že i příslušníci HZS Jihočeského kraje, kteří nejsou přímo ve výjezdových jednotkách, se umí poprat s hadicemi při požárním útoku, ukázala ve středu 4. října 2017 v Branné u Třeboně soutěž pro denní příslušníky a občanské zaměstnance HZS Jihočeského kraje. Každoroční "deňácký" útok letos poprvé doplnilo i třetí a poslední kolo Velké ceny HZS Jihočeského kraje v požárním útoku, který naopak absolvují tzv. "mokří" hasiči. 
Jelikož klasickou krajskou soutěž HZS Jihočeského kraje, která je kompletní ve všech čtyřech disciplínách požárního sportu, letos v červnu pořádal územní odbor Jindřichův Hradec, byl organizátorem i dnešní soutěže právě jindřichohradecký odbor. Klání bylo realizováno ve spolupráci s Jihočeským Hasičským sportovním klubem, z. s., a Hasičským sportovním klubem ÚO Jindřichův Hradec.

sss.jpg
Do krajské soutěže denních příslušníků a občanských zaměstnanců vyslal každý územní odbor jedno družstvo. Z krajského ředitelství se pak do soutěže prezentovala dvě družstva, a to z úseků IZS a prevence. Podmínkou pro soutěž denních hasičů je, že v každém družstvu musí být buď jeden muž starší 55 let, nebo jedna žena.
Vítězem "deňáckého" klání se stal domácí územní odbor Jindřichův Hradec. Jindřichohradečtí si zcela jistě spravili chuť, protože, ač favoritem, tak z loňské soutěže odešli bez medaile. Druhý skončil personálně nejmenší územní odbor České Budějovice, který aby vůbec dal dohromady sedmičlenné družstvo, musí běžet prakticky všichni jeho příslušníci. Třetí místo pak vybojoval loňský vítěz - úsek IZS krajského ředitelství.
V třetím kole Velké ceny HZS Jihočeského kraje pak také na dva soutěžní pokusy závodila družstva výjezdových hasičů. Opět každý územní odbor reprezentovalo jedno soutěžní družstvo. V dnešním závodě se nejvíce dařilo územnímu odboru Tábor, druzí skončili hasiči územního odboru Jindřichův Hradec, třetí byl územní odbor České Budějovice.
Soutěž v Třeboni byla posledním ze závodů započítávaných do Velké ceny HZS Jihočeského kraje. Proto se na závěr vyhodnocoval nejen výsledek dnešního klání, ale sčítaly se všechny dosud dosažené výsledky. V celém seriálu soutěží si skvěle vedl a po zásluze vyhrál územní odbor Jindřichův Hradec, druhé místo obsadili hasiči územního odboru Strakonice, třetí místo vybojoval územní odbor České Budějovice.
 
Zdroj:
Vendula Matějů, tisková mluvčí - HZS Jihočeský kraj
Foto: HZS Jihočeský kraj 
 
 
1