Hasičské recepty z Čech, Moravy a Slezska

kuchyn5-(1).jpgDobrý den , vítáme Vás v sekci "Hasičské recepty". V této sekci naleznete jak kulinářské recepty mistra české kuchyně Jaroslava Sapíka tak i recepty, které obdržíme od vás, návštěvníků stránek Hasičské recepty. Rádi uveřejníme regionální recepty pokrmů, které máte rádi a které se proto objevují na stolech při vašich hasičských společenských akcích. Vaše kulinařské pokrmy zasílejte i s fotografií na adresu: redakce@hasici.cz  

Patronem sekce receptů je Jaroslav Sapík, šéfkuchař, je legenda české gastronomie, kterého znáte i z mnoha televizních pořadů.Pan Sapík je i řadu let členem Sboru dobrovolných hasičů obce Klokočná, kde má i svoji restauraci www.klokocna.cz
Motto Jaroslava Sapíka zní: Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři.
 

Sapíkova vařečka. Čtenářský recept na velikonoční stůl

Hasičské recepty/Soutěž

Vařená hovězí květovaná špička s přílohami Velikonoční recept na sváteční stůl do hry Sapíkova vařečka zaslala Marcela S.z Prahy
23.04.2018

Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou a krupicovými noky

Hasičské recepty/Sapíkův receptař

Originální úprava kapra pro Štědrovečerní stůl Suroviny Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou: 4 porce filety z kapra 2 stroužky česneku 50g másla hrst sušených švestek 100g mandlí rum sůl, čerstvě mletý pepř 2 hřebíčky 1/2 lžičky mleté skořice 2 lžíce cukru špetka soli 300ml bílého suchého vína 1 lžíce sádla 4 lžíce povidel několik oloupaných mandlí
23.04.2018

Restauraci u Sapíků Klokočná zdobí busta císařovny Marie Terezie

Hasičské recepty/Sapíkův receptář

V obci Klokočná nedaleko Prahy došlo 23.listopadu 2017 před restauraci U Sapíků za účasti významných hostů k slavnostnímu odhalení busty rakouské císařovny Marie Terezie .
23.04.2018

Svatomartinská pečená husa se sklenkou Svatomartinského vína

Hasičské recepty/Čtenářský receptář

Postup pečení: Husu do pekáče vložíme prsíčky dolů, Podlijeme horkou vodou přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200°C. Po půlhodině husu otočíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 30 minut (průběžně podléváme, poléváme, propichujeme tukové polštářky a vypečené sádlo odebíráme).
23.04.2018

Selečí kolínko dle sv.Floriána

Hasičské recepty//Sapíkův receptář

Suroviny: 4ks selečích kolínek 3 lžíce slunečnicového oleje 400g cibule 3 stroužky česneku 300ml masového vývaru sůl, mletý pepř, kmín Postup: Kolínka osolíme, opepříme a
23.04.2018

Plněný Ladův kotlet s cibulovo - česnekovou šťávou

Hasičské recepty//Sapíkův receptář

Suroviny : 4 ks 200g vepřové kotlety s kostí 2 cibule Česnek 200 g kysané zelí 100 g slaniny Pepř, sůl Sladká paprika Kmín 2 dl silný vývar Olej Sádlo na opečení Postup: Zelí, polovina najemno nakrájené cibule a
23.04.2018

Malinové sufle

Hasičské recepty//Sapíkův receptář

Suroviny : • 300g malinového pyré • 250g cukr krupice • 5 bílků • 4 lžíce vody • 400ml šlehačky • 4 dl vaječný koňak Postup : Cukr s vodou svaříme na cukrový rozvar, bílky vyšleháme a
23.04.2018

Jehněčí kolínko s liškovou omáčkou, široké nudle

Hasičské recepty//Sapíkův receptář

Kolínka osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme a
23.04.2018
1