False

16. mezinárodní hasičská soutěž ve Villachu v Rakousku

Sport/Kalendář soutěží/Celostátní-mezinárodní

14.07.2017
16. mezinárodní hasičská soutěž ve Villachu v Rakousku
13. 7. 2017 (Michaela Franclová) - V rakouském Villachu se koná po čtyřech letech již 16. mezinárodní hasičská soutěž a 21. mezinárodní soutěž mladých hasičů. Letos se sešlo na 3000 závodníku z Česka, Slovenska, Ruska, Polska, Německa, Itálie, Portugalska, Japonska, Lucemburska, Chorvatska, Slovinska, Estonska, Rakouska, Maďarska, Velké Británie, Srbska, Finska, Rumunska a Švýcarska 
Soutěžit se bude v disciplínách CTIF (požární útok a štafeta 4x 40 m s překážkami) a v požárním sportu (běh na 100 m s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 x 100 m s překážkami a požární útok).
Česká republika má své zástupce jak v požárním sportu (30 mužů a 30 žen), tak v klasických disciplínách CTIF (8 družstev mužů a 5 družstev žen). Celkem česká delegace čítá na 297 osob.
Profesionální hasiče reprezentuje v disciplínách CTIF družstvo příslušníku HZS Královéhradeckého kraje a v požárním sportu výběrsportovců z HZS Ústeckého, Moravskoslezského, Královéhradeckého, Plzeňského a Pardubického kraje.
Aktuální dění jednotlivých dnů:

12. července 2017 
Třetí den patřil první disciplíně - běhu na 100 metrů s překážkami a velkolepému večernímu slavnostnímu zahájení soutěží. V běhu na 100 metrů s překážkami zaznamenala česká výprava obrovské úspěchy. Češi zvítězili v kategorii profesionální hasiči, dobrovolní hasiči i ženy.
V soutěži profesionálních hasičů finále ovládl Pavel Krpec z HZS Moravskoslezského kraje s časem 15,50, který zvítězil nad ruskou a běloruskou konkurencí.
11. července 2017
Druhý den soutěží pokračovaly tréninky požárních útoků a štafet CTIF.
10. července 2017
První den soutěží probíhaly tréninky útoku, štafet CTIF i běhu na 100 m s překážkami. Večer se uskutečnilo setkání hasičské mládeže otevřením Výstavy národů, kde měly jednotlivé státy možnost prezentovat svoji zem, regionální potraviny, zvyky, tradice, zajímavosti, turistické cíle apod.
 ViewImage-(1).jpg
Zdroj:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí MV- generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
Foto: generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
1