False

Čeští hasiči přijali japonskou výzvu

Sport/Kronika z akcí

19.12.2017
Čeští hasiči přijali japonskou výzvu

Český národní tým sportovců v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší Hasič Přežije) byl osloven japonskou společností k vytvoření společného projektu. 
w.jpg

Česká delegace odletěla z Prahy do Tokia 13. prosince 2017 ve složení: kpt. Ing. Jan Pecl z MV-GŘ HZS ČR (vedoucí výpravy), nprap. Ing. Zdeněk Koutník z HZS Pardubického kraje (vedoucí reprezentace), ppor. Bc. Miroslav Šín z HZS Moravskoslezského kraje, nprap. Petr Moleš z HZS Jihomoravského kraje, nstržm. Stanislav Kalvoda z HZS Jihomoravského kraje, nstržm. Vít Malenovský z HZS Jihomoravského kraje a nstržm. Roman Viej z HZS Moravskoslezského kraje.

ww.jpg

Z uvedené akce bude pořízen profesionální videozáznam, který bude poskytnut české straně po termínu 1. ledna 2018.

V tuto chvíli nemůžeme, dle podepsané smlouvy s japonskou společností, zveřejnit nic z toho, čím si čeští hasiči na místě procházejí. Připojujeme tedy jen několik postřehů a fotografií vedoucího výpravy.


eeee.jpg
Fotografie z centrální hasičské stanice v Yokohamě

„Překvapeni jsme hlavně tím, že veškeré činnosti hasičů probíhají venku. Venkovní jsou i šatny, kde se hasiči převlékají - žádné dveře, žádné zázemí. Ani garáže nemají vrata.“

www.jpg
Pocity po prvních dvou dnech pobytu

„Jsme rozlámáni z cesty letadlem a z časového posunu. Někteří z týmu naspali za 36 hodin jen 3 hodiny spánku. Jídlo je velmi zajímavé. Máme zde na výběr od jater, přes chobotnice až po syrové koňské maso. Co se města týče, tak Tokio – to je zejména moderní architektura, spousta betonu, velké průmyslové zóny na okrajím města a neustále přeplněné metro. Naopak například pořady v televizi jsou pro našince nadmíru pestré, se spoustou barevných kostýmů, které mohou na Evropana působit až kýčovitě.

rrr.jpg

 

Zdroj:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová

tisková mluvčí MV- generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

Foto: generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

FOTOGALERIE


 

1