False

Naši hasiči skvěle reprezentovali na další soutěži v disciplínách TFA

Sport/Kronika z akcí

16.09.2022 | Kroměříž/ Zlínský kraj
Naši hasiči skvěle reprezentovali na další soutěži v disciplínách TFA

Hasiči z Pardubického kraje skvěle reprezentovali na další soutěži. Po dvouleté covidové pauze se opět sešli hasiči v centru Kroměříže na 22. ročníku soutěže O putovní pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v disciplínách TFA – Zámecká věž, Kroměříž – 2022 a 11. ročníku Českého poháru v disciplínách TFA. I když počasí nepřálo, bylo se na co dívat.

Soutěž se uskutečnila v prostorách Velkého náměstí a věže Arcibiskupského zámku. Profesionální i dobrovolní hasiči zde měřili svou fyzickou zdatnost v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive), tedy Nejtvrdší hasič přežije.

Soutěž je typická svou náročností, neboť svými podmínkami simuluje práci hasičů při zásahu. Soutěžící hasiči jsou při plnění disciplín ustrojeni do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic, přilby a dýchacího přístroje.

Do letošního ročníku se přihlásilo 79 závodníků včetně 5 žen, a to z řad příslušníků HZS ČR, zaměstnanců HZS podniků, ale i členové jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

Na soutěžících bylo vidět absolutní nasazení. Všichni během dne absolvovali čtyři úseky, simulující zásahovou práci hasičů. Museli tak zvládnout běh s požárními hadicemi, jejich motání, údery palicí, přenesení figuríny, nošení závaží, překonání bariéry, ale také velmi náročný výběh do výškové budovy v tomto případě do věže místního zámku.

Hasiči soutěžili ve třech kategoriích, rozděleni podle věku. Závodníkům mezi 35 a 44 lety dominoval Zdeněk Král, HZS Pardubického kraje, kterého na stupně vítězů doprovodili Marek Víšek z HZS Pardubického kraje na druhém místě a Tomáš Máca z Brna – Slatiny na místě třetím. Gratulujeme!

Zdroj: HZS Pardubického kraje

1