False

Úžasné výkony Marka Víška a Milana Viktory na soutěži

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

24.08.2021 | Bratislava/ Slovensko
Úžasné výkony Marka Víška a Milana Viktory na soutěži

Opět jsme ukázali skvělou fyzickou kondici. Ptáte se, kde a jak? Naši skvělí hasiči Marek Víšek a Milan Viktora ze stanice Pardubice vyběhli schody v Bratislavě. Jenže to prostě není jen tak obyčejný závod. Vyběhnout schody umí asi kdekdo. Horší už to bude s nákupem na týden. A ještě těžší v kompletním zásahovém oděvu s použitím autonomního dýchacího přístroje, a to do 21. patra výškové budovy.

Soutěž se konala v prostorách výškové budovy Incheba ve Vídeňské ulici v Bratislavě. Organizátorem soutěže byl Hasičský a záchranný útvar hlavního města Slovenské republiky Bratislavy. Memoriál Vladimíra Růžičky organizují bratislavští hasiči jako vzpomínku na kolegu, který v roce 1997 tragicky zahynul při výkonu svého povolání jako zaměstnanec tehdejšího Městského požárního sboru Bratislava. Dvoučlenné týmy hasičů v kompletním zásahovém oděvu s použitím aktivních autonomních dýchacích přístrojů zdolávají na čas 21 pater budovy.

Podle pravidel startuje dvojice najednou a v cíli se počítá čas druhého člena družstva, přičemž rozdíl mezi oběma běžícími hasiči nesmí být větší než délka jednoho schodišťového ramene, jinak hrozí diskvalifikace. A hasičům z Pardubic se povedlo doběhnout si pro stříbrnou medaili. Znovu tleskáme vašim skvělým výkonům.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Zdroj: HZS Pardubického kraje

1