Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou a krupicovými noky

Hasičské recepty/Sapíkův receptař

18.12.2017
Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou a krupicovými noky
Originální úprava kapra pro Štědrovečerní stůl.sdf.jpg

Suroviny  Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou:crop-138469-babica-vs-sapik-(7)_960x540.jpg
 
4 porce filety z kapra
2 stroužky česneku
50g másla
hrst sušených švestek
100g mandlí
rum
sůl, čerstvě mletý pepř
2 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice      slogan-menu-cs.png
2 lžíce cukru
špetka soli
300ml bílého suchého vína39965d8db5_96102866_o2.png
1 lžíce sádla
4 lžíce povidel
několik oloupaných mandlí
 


Postup
kaptr.jpgRybu: osolíme opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a opečeme na másle. Poklademe na filety pár švestek a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a lehce zakápneme rumem a necháme na teple dojít.


full-59011.jpgOmáčka: sušené ovoce zalijeme rumem, přidáme citronovou kůru, koření a přivedeme do varu a 15 minut vaříme. V druhém kastrůlku rozpustíme sádlo, vsypeme cukr a mícháme až nám cukr začne karamelizovat, přidáme povidla, víno ,sůl a vlijeme svařené ovoce s kořením/ vyndáme hřebíček/.Nakonec přidáme trochu rume a celé mandle.


Příloha :
Suroviny Krupicové noky :
350 ml mléka
200g krupice
40g másla, rozpuštěného
2 vejce
Sůl
 
Postup:
Krupicove-noky-II.jpgKrupicové noky: V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí, přidáme sůl, máslo a necháme lehce prochladnout. Do hmoty postupně vmícháme vejce, až nám vznikne hladké těsto. Z něho dvěma lžícemi vykrajujeme noky a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě.
 

Pochutnali jste si? Napište nám. Sdílejte recept na facebooku


 
Zdroj:
Sapíková Marcela--
Restaurace a penzion U Sapíků
Klokočná 8
pošta Mnichovice
telefon: 323 641 186
mobil: 735 125 999
www.klokocna.cz
 
1