Suroviny:
4 ks 200g vepřové kotlety s kostí
2 cibule
Česnek
200 g kysané zelí
100 g slaniny
Pepř, sůl
Sladká paprika
Kmín
2 dl silný vývar
Olej
Sádlo na opečení
Postup:
- Zelí, polovina najemno nakrájené cibule a na kostičky nakrájenou slaninu promícháme se lžičkou kmínu, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru, dvě lžíce oleje a vše ještě jednou pomícháme.
- Kotlety prořízneme až ke kosti a do vzniklé kapsy vložíme plátek slaniny a připravenou zelnou směs. Sepneme párátkem a zprudka opečeme na sádle.
- Posypeme trochou papriky a dáme stranou.
- V pekáčku na tuku necháme zesklovatět zbylou nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, okořeníme kmínem, pepřem a zalijeme silným vývarem. Do takto připraveného cibulového základu vložíme opečené kotletky a zakryté pečeme v troubě při 160°C asi 30 minut. Pak odkryjeme a při teplotě 90°C necháme v troubě ještě asi 20 minut.
- Upečené kotletky vyjmeme a vypečenou št’ávu propasírujeme.
Podáváme s bramborovým, nebo chlupatým knedlíkem posypaným dozlatova osmaženou cibulkou
Pochutnali jste si ? Napište nám. Sdílejte recept na facebooku