False

V dešti začal v Ostravě dvoudenní akademický šampionát v požárním sportu

Sport/Kalendář soutěží/Celostátní-mezinárodní

26.04.2017
V dešti začal v Ostravě dvoudenní akademický šampionát v požárním sportu

            Celkem 225 závodníků a závodnic ze čtyř evropských zemí se účastní Otevřeného akademického mistrovství v požárním sportu, které bylo zahájeno ve středu 26.4.2017 v hasičském sportovním areálu v Ostravě-Porubě. Ve vytrvalém dešti zde soutěží jednotlivci i družstva.
kkk.jpg

            Slavnostního zahájení šampionátu se zúčastnili mezi jinými senátor a bývalý ředitel HZS Moravskoslezského kraje Zdeněk Nytra a prorektor VŠB-TU Ostrava pro vědu a výzkum Petr Praus. Všichni závodníci i hosté se i během zahájení raději schovávali pod stříšky…
kkkkkk.jpg

            Vedle kvalitních univerzitních týmů z ČR, včetně tří nejúspěšnějších ze středoškolského šampionátu, přijely do Ostravy ze Slovenska týmy například z Žiliny či Zvolena, Bulharsko reprezentuje Varna či Sofia.
gggg.jpg
ggggg.jpg

            Vyhlášení všech výsledků se předpokládá ve čtvrtek 27.4.2017 ve 14 hodin opět ve sportovním areálu Integrovaného výjezdového centra (a hasičské stanice HZS MSK) v Ostravě-Porubě, ale vzhledem k nepříznivým prognózám počasí nelze vyloučit změnu. Program je na fotu č.15.
kkkkkkkkk.jpg

            Během středečního dopoledne již skončila soutěž jednotlivkyň ve výstupu na cvičnou věž (výsledky foto č.14). Na rozdíl od mužů ženy vyšplhají po žebříku pouze do prvního patra věže a s žebříkem neběží, visí z okna věže.
hh.jpg


 

Petr Kůdela

HZS Moravskoslezského kraje

1