False

Hasiči na Uherskohradišťsku soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod

Sport/Kalendář soutěží/Regionální

13.05.2023 | Staré Město/ Zlínský kraj
Hasiči na Uherskohradišťsku soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod

(12.05.2023) A bylo se na co dívat. 

Během čtvrtečního dopoledne 11. května mohli lidé v areálu firmy KOVOSTEEL ve Starém Městě shlédnout V. ročník územního kola soutěže jednotek HZS Zlínského kraje ÚO Uherské Hradiště ve vyprošťování u dopravních nehod. Velká podívaná to byla pro malé i velké návštěvníky areálu, kteří soutěžícím fandili a po jejich výkonu je odměnili potleskem.

Soutěžilo celkem šest družstev, a to ze stanic Uherské Hradiště a Uherský Brod, a to vždy jedno družstvo z každé směny po čtyřech příslušnících. Jako nesoutěžní družstvo se připojili i kolegové z Hasičské stanice Luhačovice, kteří předvedli krásný výkon.
 

16.JPG
 

Úkolem každého čtyřčlenného družstva bylo provedení průzkumu a zvolení taktiky zásahu a techniky pro vyproštění zraněné osoby. Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva nejšetrnějším způsobem vyprostila figuranta z nehodou deformovaného vraku vozidla. Vše v časovém limitu dvaceti minut.
 

9.JPG
 

Nejlépe se s daným úkolem popralo družstvo složené z příslušníků ze směny „B“, sloužící na Hasičské stanici Uherský Brod. Osobně jim pogratuloval ředitel Územního odboru Uherské Hradiště plk. Ing. Jaroslav Olbert a popřál jim do další soutěže mnoho úspěchů. Vítězné družstvo totiž postupuje do oblastního kola, které se letos uskuteční v Přerově, a to 17. května. Druhé místo obsadilo družstvo směny „A“ Hasičské stanice Uherské Hradiště a na třetím místě skončila směna „C“ z Uherského Brodu.

Velké poděkování patří všem sponzorům soutěže.  

 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Zdroj: HZS Zlínského kraje

1