False

Další ročník Memoriálu Františka Fraita má vítěze

Sport/Kronika z akcí

20.06.2019 | Zlín/Zlínský kraje
Další ročník Memoriálu Františka Fraita má vítěze

(20.6. 2019) Již XXIV. ročník Memoriálu Františka Fraita uspořádali zástupci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, České hasičské sportovní federace, Sportovního klubu hasiči Zlín a Odborového svazu hasičů. 

Okolí obce Provodov na Zlínsku tak dnes patřilo hasičům a stalo se místem již tradičního sportovního klání. Tento závod je velkou zkouškou fyzické zdatnosti, vytrvalosti a zručnosti a také velkou prověrkou psychické odolnosti a týmové spolupráce. Soutěž se zde koná každoročně k uctění památky zlínského profesionálního hasiče Františka Fraita, který zde tragicky zahynul.

Celkem 36 profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského kraje, Ostravy a Náchoda, startujících ve dvojicích, muselo zdolat těžký terén plný prudkých stoupání a hlubokých strží, skalní útvar, slanění lomu, traverz a především kilometry běhu a jízdy na horském kole.  

Na prvním místě s časem 57 minut skončili závodníci z Ostravy, na druhém místě s časem 59 minut se umístila smíšená dvojice ze Zlína a Ostravy a třetí místo obsadili hasiči z Náchoda s celkovým časem 1 hodina a 6 minut.

Všem závodníkům gratulujeme, neboť vítězem se stal každý z účastníků této velmi náročné soutěže.

 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1