False

Den s IZS a Malý záchranář v Klatovech

Sport/Kronika z akcí

07.06.2019 | Klatovy/Plzeňský kraj
Den s IZS a Malý záchranář v Klatovech

Dne 6.6.2019 se uskutečnila v areálu ZŠ Klatovy, Čapkova ulice soutěž pro žáky ZŠ 4.a.5. tříd „Malý záchranář“.

Soutěže se zúčastnilo 12 družstev, která soutěžila v osmi soutěžních disciplínách, ve vědomostním testu zaměřeném na chování dětí při mimořádných událostech a jako doplňující součást byla soutěž v kreslení na téma „ Kdo nám pomáhá v nebezpečných situacích“. Soutěž v kreslení vyhrála Linda Šůsová ze ZŠ Kolinec a po zásluze si odnesla krásný dort.

 V samotné soutěži Malý záchranář pak zvítězilo družstvo ZŠ Předslav družstvo číslo 2, druhou příčku obsadila ZŠ a MŠ Karla Klostermanna Železná Ruda a třetí příčku obsadilo družstvo ZŠ Komenského Horažďovice.

Pro žáky ZŠ a MŠ, ale i širokou veřejnost byl pak připraven na Erbenově náměstí v Klatovech jako doprovodný program „Den IZS – Klatovy 2019“, kde prezentovaly svoji techniku, vybavení a činnost složky Integrovaného záchranného systému a další subjekty..

V rámci slavnostního zahájení Dne IZS – Klatovy 2019, který se uskutečnil pod záštitou starosty města Klatov Mgr. Rudolfa Salvetra, proběhlo slavnostní složení služebního slibu nových příslušníků HZS Pk.  

O slavnostní zahájení se svými vystoupeními postaraly žákyně ZŠ Švihov z taneční skupiny Smile a své vystoupení předvedli i nejmenší hasiči ze Švihova pod vedením Milady Šperlové. Všechna vystoupení získaly veliký potlesk přihlížejících diváků, jež se během dne vystřídalo na Erbenově náměstí cca čtyři tisíce. Den IZS – Klatovy 2019, které doprovázelo pěkné počasí bylo ukončeno v odpoledních hodinách.

kpt. Mgr. Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

1