False

Družstvo profesionálních hasičů obsadilo 13. místo

Sport/Kronika z akcí

29.07.2019 | Praha/Praha
Družstvo profesionálních hasičů obsadilo 13. místo
Štafetové družstvo HZS Zlínského kraje, ve složení Jan Vráblík, Petr Smilek a Matěj Beníček, se zúčastnilo největšího triatlonového závodu v České republice FORD CHALLENGE PRAGUE. 

Závody začaly už závodem HERVIS CHALLENGE JUNIOR, v kterém závodí v běhu tři věkové kategorie.

Hlavní závody začaly, a to od 8:30 hodin závodem SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON, kde závodníci musí uplavat 0,38 kilometru, ujet na kole 18 kilometrů a uběhnou 4,2 kilometrů.

Naše pozornost se ale zaměřila na závod FORD CHALLENGE PRAGUE ŠTAFETY, který začal v 12:45 hodin, a účastnilo se ho družstvo HZS Zlínského kraje. Závod FORD CHALLENGE PRAGUE ŠTAFETY byl rozdělen do tří kategorií - štafeta muži, štafeta smíšená a štafeta ženy. Ve štafetě muži bylo celkem 28 družstev, ve smíšených štafetách 20 družstev a ve štafetě ženy 3 družstva.

V závodě FORD CHALLENGE PRAGUE ŠTAFETY muži uplaval Jan Vráblík úsek 1,9 kilometru v čase 35 minut 48.7 sekund, trasu na kole v délce 90 kilometrů zajel Petr Smilek v čase 2 hodiny 44 minut a 0.1 sekundy a závěrečný úsek v délce 21,1 kilometru uběhl Matěj Beníček v čase 1 hodina 23 minut a 49.4 sekundy. S celkovým časem 4 hodiny 48 minut a 34.3 sekundy se družstvo umístilo na celkovém 13. místě. Tohoto závodu se účastnilo celkem pět družstev hasičů z dalších krajů. Z těchto hasičských družstev by HZS Zlínského kraje obsadilo neoficiální 3. místo.

Více informací najdete na https://challenge-prague.com.

Gratulujeme k umístění a děkujeme za skvělou reprezentaci.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

1