False

Dvoudenní mistrovství HZS ČR ve volejbalu zná své vítěze .Prvenství vybojovali volejbalisté HZS Jihočeského kraje

Sport/Kronika z akcí

19.10.2017
Dvoudenní mistrovství HZS ČR ve volejbalu zná své vítěze .Prvenství vybojovali volejbalisté HZS Jihočeského kraje

zt.jpgMistrovství HZS ČR ve volejbalu se konalo 17. – 18.10.2017 ve Špindlerově Mlýnu za účasti všech krajů Hasičského záchranného sboru. Mistrovství zahájil ředitel pořádajícího HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. Ing. František Mencl a starosta Vrchlabí Ing. Jan Sobotka. Akce se konala za podpory obce Špindlerův Mlýn, Města Vrchlabí, Pojišťovny ministerstva vnitra, sportovního klubu HZS HK a dalších. Zázemí pro sportovce a pořadatele poskytla Vojenská zotavovna Volareza v Bedřichově.

Družstva byla rozdělena dle rozlosování do čtyř soutěžních skupin s hracím systémem každý s každým. První den se sehrály zápasy ve skupinách. Vždy dvě nejlepší družstva ze základní skupiny postoupily do skupiny o 1. – 8. Místo, zbylé týmy se utkaly o 9. – 15. místo. Domácím se start ne zcela vydařil, avšak s přibývajícími odehranými sety se jejich hra stále zlepšovala. Nejlépe si první den vedli volejbalisté HZS hl. města Prahy, HZS Jihočeského kraje, HZS Moravskoslezského kraje a HZS Plzeňského kraje, kteří druhý den bojovali o medaile. Týmy se s přibývajícími odehranými zápasy stále více sehrávaly, což bylo na hře znát a ve středu byly k vidění ještě lepší výkony.

iou.jpg

Hráči HZS Královéhradeckého kraje nakonec vydřeli 10. místo. Třetí příčku obsadilo družstvo HZS Plzeňského kraje. Stříbro vybojoval HZS Jihomoravského kraje, který v předchozích dvou ročnících získal zlato.

ewq.jpg Jihočeši si za výtečnou a precizní hru odvezli zlaté medaile a putovní pohár. Jeden z jejich hráčů byl také vyhlášen nejlepším hráčem. HZS Jihočeského kraje si svým prvenstvím zopakoval umístění z druhého ročníku této soutěže, která se konala roku 2005.

Na tomto turnaji byli také vybráni hráči do reprezentačního týmu. Mezi nominovanými je také zzu.jpgPetr Svoboda z královéhradecké stanice Pražská.


 


 

Zdroj:

Alena Kuthanová, DiS.

asistentka ředitele HZS Královéhradeckého kraje

Foto: HZS Královéhradeckého kraje


 

1