False

Hasiči Pardubického kraje na turnaji v kopané v anglickém Newcastlu

Sport/Kronika z akcí

03.09.2017
Hasiči Pardubického kraje na turnaji v kopané v anglickém Newcastlu
ViewImage.jpg
Do anglického Newcastlu vyrazilo v těchto dnech 12 profesionálních a dobrovolných hasičů, aby reprezentovalo Pardubický kraj ve fotbalu na Mezinárodním sportovním turnaji hasičů v anglickém Newcastlu. Od 30. 8. do 3. září se totiž na hřišti Královské základní školy Jesmond v Newcastlu sešlo hned několik týmu hasičů – Hasičský sbor hrabství Tyne & Wear (2 týmy), Hasičský sbor Cornwall, Hasičský záchranný sbor Göteborg (Švédsko), HZS Pardubického kraje - územní odbor Chrudim (ČR), Policie Northumbria.

jj.jpg
 „V první den jsme si prohlédli požární stanici West Denton. Poté jsme se vyfotili ´s místním symbolem – andělem severu´. Prohlédli si fotbalový stadion Sunderland AFC, kde nás provázela největší hvězda klubu Jimmy Montgomery. Po obědě jsme navštívili krajské ředitelství hasičů včetně výcvikové akademie, kde měli několik ´ohňových domků´, což jsou trenažery pro hasiče a nahlédli i do trenažeru pro nácviky USAR týmu a zásahy v metru,“ líčí první den v Newcastlu člen fotbalového týmu Jakub Morávek z Chrudimi.
Druhý den už ale patřil jen fotbalu. Český tým složený převážně z profesionálních hasičů z Chrudimi a dobrovolných hasičů z Chrudimi, obohacený taktéž o hasičského útočníka z Ledče nad Sázavou a SDH Bojanov odehrál všechny zápasy skvěle.  

hl.jpg
Přesto se v mezinárodní konkurenci český hasičský tým umístil na 4. místě.
V sobotu večer čekala na český tým závěrečná recepce. Chrudimští hasiči nejsou na mezinárodním turnaji žádnými nováčky. Newcastle navštívili již popáté, přitom dvakrát byli třetí a dvakrát čtvrtí. Dokonce i v holandském Rotterdamu reprezentovali chrudimští již v letech 1989, 1993 a 1996. Účastnili se i turnajů v holandském Rotterdamu a francouzském Mulhouse.

ViewImage-(6).jpg
Hasičská výprava ve složení: Martin Vojta, Martin Smetánka, Jan Tesař, Jakub Morávek, Jan Matras, Patrik Bělský, Milan Bezstarosta, Petr Sotona, Jan Fousek, Jan Dostál, Jiří Kučera, Pavel Bucha se do České republiky rozhodně nevrací s prázdnou a domů si přivezou spoustu nových zkušeností od kolegů z jiných zemí. A nám nezbývá než poděkovat nejen dvanáctičlennému týmu, ale také všem sponzorům za podporu.
 
Zdroj:
Vendula Horáková, tisková mluvčí – HZS Pardubického kraje
Foto: HZS Pardubického kraje
 
1