False

Lezci na obtížnost z Moravskoslezského kraje ovládli soutěž v Olomouci

HZS Moravskoslezký kraj/Žhavé aktuality/Z regionů

09.11.2018
Lezci na obtížnost z Moravskoslezského kraje ovládli soutěž v Olomouci
Všech šest zástupců Moravskoslezského kraje se dostalo do TOP 12 na Přeboru Hasičského záchranného sboru ČR v lezení na obtížnost, který se konal ve středu 7.11.2018 v Olomouci. Zúčastnily se jej tři desítky borců z celé ČR.

ViewImage-(2).jpg
 
Zasloužené vítězství si veze do Ostravy Ondřej Ďoubal, bronz Miroslav Mikuš a bramborovou medaili Martin Gospoš (všichni HZS Moravskoslezského kraje). Mezi ně se druhým místem vklínil už jen Roman Popík z Havlíčkova Brodu.
 
ViewImage-(4).jpg

Další dva lezci z HZS Moravskoslezského kraje skončili na sedmém a desátém místě – Jakub Marek a Richard Franc. Dvanácté místo získal v Olomouci Jiří Knob, student Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava.
 
ViewImage-(9).jpg

Všichni čtyři úspěšní hasiči-lezci z HZS MSK (s výjimkou Richarda France ze stanice Ostrava-Zábřeh) slouží na hasičské stanici v Ostravě-Porubě, která se specializuje na záchranu osob z výšek a hloubek. Součástí jejich fyzické přípravy je i lezení na umělé stěně, kterou mají k dispozici v moderní tělocvičně areálu porubského integrovaného výjezdového centra.
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
FOTOGALERIE
1