False

Marathón mistrovství v hasičském sportu zahájí mladí hasiči už tuto sobotu

Sport/Kronika z akcí

24.06.2021 | Jihlava/ Kraj Vysočina
Marathón mistrovství v hasičském sportu zahájí mladí hasiči už tuto sobotu

24. 6. 2021 (MF) - Ještě před koncem školního roku vyrazí vítězové krajských kol na Mistrovství České republiky hry Plamen. Sportovní klání se tentokrát, historicky poprvé, uskuteční na atletickém stadiónu v Jihlavě ve dnech 26.–27. června 2021. 

       Výstřižek.JPG


Tři dny budou desetičlenné týmy bojovat o mistrovský titul v disciplínách hry Plamen – štafetě dvojic, štafetě 4x60 m, štafetě CTIF, požárním útoku CTIF a požárním útoku.

Mistrovství se koná pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka a primátorky města Jihlava Karolíny Koubové. Hlavním organizátorem je SH ČMS, SH ČMS Kraje Vysočina a OSH Jihlava. Do organizačního zabezpečení je zapojeno cca 100 dobrovolníků. Závodit v pěti disciplínách bude 150 mladých hasičů.
 
Základním kamenem práce s hasičskou mládeží je právě hra Plamen založená na dvou základních aspektech – výchovně vzdělávací činnosti a na rozvoji fyzické kondice prostřednictvím sportovních disciplín mladých hasičů. O tom, že je hasičský sport i volnočasové aktivity oblíbenou činností, svědčí každoročně narůstající členská základna mladých hasičů ve věku 3–18 let, kterých je aktuálně 63 227 tisíc.
 

Více informací o soutěži a časový harmonogram naleznete v přiložených souborech.


 
Mgr. Irena Špačková
tisková mluvčí SH ČMS
tel: +420 776 270 514
e-mail: spackova@dh.cz

Zdroj: úvodní stránka HZSCR
 
1