False

Memoriál Bohuslava Šulce – večerní soutěž v požárním útoku

Sport/Kronika z akcí

14.08.2022 | Seč/ Pardubický kraj
Memoriál Bohuslava Šulce – večerní soutěž v požárním útoku

Po delší pauze je tu opět čas na tradiční večerní soutěž v požárním útoku, která je věnovaná skvělému profesionálnímu hasiči, který opustil řady hasičů v roce 2019 ve věku 68 let.

Bohuslav Šulc měl velkou zásluhu na výstavbě požární stanice Seč. Výstavbě se věnoval se 100 % nasazením a stanici Seč vedl celých 20 let.

Z jeho iniciativy se vybudovalo na požární stanici zázemí pro nácvik disciplín v požárním sportu. Až do konce své kariéry u profesionálních hasičů se aktivně zapojoval do odborné přípravy velitelů a strojníků JSDH obcí.  Velmi se také podílel na preventivně-výchovné činnosti. Byl skvělým a nezapomenutelným moderátorem řady společenských akcí a soutěžních klání pořádaných nejen hasičským záchranným sborem a skvěle vždy moderoval i soutěž NOČNÍ SEČ.

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje, územní odbor Chrudim pořádá v pátek 19. srpna 2022 od 20 hodin na požární stanici Seč.

Mezi sebou si to ´rozdají´ družstva dobrovolných hasičů nejen z Pardubického kraje. Tento druh soutěže je pro závodníky ztížen minimálním osvětlením, což klade velké nároky na přesnost práce s hasičskou technikou.

Kdo již na soutěž zavítal, moc dobře ví, že noční atmosféra dodává soutěži netradiční náboj napětí a celá akce je pro přítomné diváky velmi atraktivní. V Seči u Chrudimi je vždy organizátory soutěže připravena perfektní trať a zázemí pro celou soutěž. Samotný závod přináší spoustu zajímavých okamžiků, někdy selhání techniky i některých družstev.

 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Zdroj: HZS Pardubického kraje

1