False

Pražští hasiči se zúčastnili cvičení DÉMON 2018 na kterém policie v Kongresovém centru cvičila, jak z rukou teroristů zachránit tisíce rukojmích

Sport/Kronika z akcí

11.09.2018
Pražští hasiči se zúčastnili cvičení DÉMON 2018 na kterém policie v Kongresovém centru cvičila, jak z rukou teroristů zachránit tisíce rukojmích

Cvičení DÉMON 2018 se odehrálo v úterý v  dopoledních hodinách 11. září 2018 při běžném muzikálovém představení za přítomnosti dvou tisíc diváků - komparzistů.


Před pražské Kongresové centrum přijeli hasiči, záchranáři i policisté z Útvaru rychlého nasazení. Nad budovou také létal policejní vrtulník. Jednotky na místě nacvičovaly dosud největší protiteroristický zásah na území Česka. Při akci Démon 2018 zaútočilo na Kongresové centrum podle předem připraveného scénáře několik desítek teroristů, kteří zajali zhruba dva tísíce rukojmích.

qq.jpg


Všichni komparzisté ale byli předem připraveni na situaci, že do hlediště vtrhne okolo čtyřiceti ozbrojených pachatelů, proti kterým policisté zakročí. Po zpacifikování pachatelů byli rukojmí vyvedeni před budovu a předáni do rukou zdravotníků.

 

qqqq.jpg

Pražští hasiči měli na místě šest jednotek hasičů. Ti asistovali ZZS při třídění a transportu pacientů do sanitních vozů. Následně hasiči prováděli transport těl obětí útoku do speciálního mobilního kontejneru pro uchování těl, tzv. mobilní márnice. 


qqqqqq.jpg

Před Kongresové centrum dorazili také premiér a šéf ANO Andrej Babiš spolu s ministrem vnitra a zahraničí Janem Hamáčkem z ČSSD. Kromě nich byl na místě také policejní prezident Tomáš Tuhý.

Policie ČR

DmzLqb5XsAERPrk.jpg
Policejní prezident společně s ministrem vnitra a premiérem poskytují médiím informace k celému cvičení.

Zdroj:

Martin Kavka – tiskový mluvčí HZS Praha,

Foto:HZS Praha, odd.dokumentace

 

 

 

FOTOGALERIE

1