False

Příbramská věž má nový rekord, postarala se o něj Kamila Bartošková

Sport/Kronika z akcí

11.04.2022 | Příbram/ Středočeský kraj
Příbramská věž má nový rekord, postarala se o něj Kamila Bartošková

V sobotu 9. dubna se už po páté uskutečnila na stanici v Příbrami zcela ojedinělá halová soutěž ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. 
 


Při letošním ročníku se podle ředitele územního odboru Příbram plk. Ing. Tomáše Horváta, Ph.D. do soutěžního klání přihlásilo nejvíce závodníků za dobu konání akce. Jelikož loňský rok byl poznamenaný koronavirovou pandemií a účast nebyla hojná, letos si závodníci zřejmě chtěli vše vynahradit a tak se přihlásilo celkem 17 žen a 34 mužů. Po krátkém nástupu a uvítání všech závodníků, začalo soutěžní klání. V základním kole předvedl každý soutěžící tři pokusy, z nichž o postupu a umístění v pavouku rozhodoval nejlepší z nich.  
 


Do finálových rozběhů se probojovalo osm žen a šestnáct mužů. Následným systémem „pavouk“ pak postupovali pouze ti nejlepší, kteří se nakonec utkali o kovy nejcennější.

Mezi ženami se o překvapení postarala Kamila Bartošková z SDH Horní Cerekev, která obhájila své loňské prvenství a zároveň překonala traťový rekord Šárky Jiroušové z SDH Poniklá z roku 2019. Při jejích pokusech se časomíra zastavila nejprve na čase 7:62 s, poté na čase 7:60 s a při posledním pokusu Kamila dokázala dokonce tento rekord ještě snížit a to na konečných 7:43 s. Ve finálovém rozběhu porazila, stejně jako loni, Annu Umnerovou z SDH Dobřany.
 


Mezi muži sice nepadl nový rekord, ale i přesto bylo finálové klání nervy drásající. O nejcennější medaile se utkali Vladislav Filip z HZS Středočeského kraje spolu s Dominkem Soukupem z SDH Žebnice. I přes lítý souboj nakonec zvítězil Soukup s výsledným časem 14:18 s. O poslední místo na stupni vítězů svedli souboj Miloš Ježek z HZS Středočeského kraje spolu s Tomášem Daňkem z HZS hl. m. Prahy. I v tomto případě byl středočeský soutěžící poražen a cenný kov si odnesl jeho soupeř s výsledným časem 14:66 s.
 


Při následném slavnostním nástupu s vyhodnocením převzali vítězové poháry a zajímavé věcné ceny z rukou nejen ředitele územního odboru Příbram, ale také místostarostky Příbrami Mgr. Zorky Brožíkové a starosty Dobříše pana Pavla Svobody. Nechybělo ani tradiční vyhodnocení nejrychlejšího ženského a mužského pokusu. Ženám bezkonkurenčně kralovala Kamila Bartošková a o nejrychlejší mužský čas se postaral Vladislav Filip.
 


Soutěž připravil Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska a Hasičským sportovním klubem Příbram z.s. Poděkování za přípravu i hladký průběh závodu patří všem organizátorům. Sponzorům a partnerům děkujeme za podporu při uspořádání této akce.

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Zdroj: HZS Středočeského kraje

 

 
 
1