False

Reprezentanti Jičína vítězili ve vyprošťování i TFA na Slovensku

Sport/Kronika z akcí

18.06.2019 | Banska Bystrica/Slovensko
Reprezentanti Jičína vítězili ve vyprošťování i TFA na Slovensku

Příslušníci HZS Královéhradeckého kraje z územního odboru Jičín se představili na akci „Deň Hasičov 2019“, kterou pořádalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. 

V sobotu 15. 6. 2019 se uskutečnily v rámci banskobystrické akce „Deň Hasičov 2019“ dvě soutěžě, ve kterých se svými skvělými výkony blýskli profesionální hasiči z územního odboru Jičín HZS Královéhradeckého kraje. 

Tým jičínských hasičů, který se zúčastnil 22. ročníku Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, zvítězil v konkurenci dalších deseti týmů a přivezli domů zlaté medaile.

Družstvo soutěžilo ve složení:

  • vedoucí družstva: nstržm. Jakub Bláha stanice Jičín
  • velitel zásahu: nprap. Karel Ponikelský stanice Jičín
  • hasič: pprap. Petr Votoček stanice Jičín
  • hasič: pprap. Roman Pelc stanice Jičín
  • hasič: nstržm. Bc. Michal Chmelík stanice Jičín
 

Další zlatou medaili si veze ze Slovenska i reprezentant HZS Královéhradeckého kraje ze stanice Jičín nstržm. Tomáš Višňar. Ve 12. ročníku mezinárodní soutěže profesionálních a dobrovolných hasičů TFA Slovakia 2019 zvítězil v kategorii M35 a v celkovém pořadí obsadil skvělé druhé místo. Dalším účastníkem soutěže v disciplínách TFA byl nstržm. Jiří Chodúr ze stanice Nová Paka, který vyobojoval v kategorii M18 8. místo a v celkovém pořadí se umístil na 15. místě. 

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

1