False

Soutěž o nejsilnějšího hasiče světa měla zastoupení i z Moravskoslezského kraje

Sport/Kronika z akcí

21.03.2023 |  Ohio/ USA
Soutěž o nejsilnějšího hasiče světa měla zastoupení i z Moravskoslezského kraje

Spojené státy Americké, město Columbus ve státě Ohio, hostilo v době od 3. do 5. března 2023 soutěž World´s strongest firefighter, v překladu Soutěž o nejsilnějšího hasiče světa 2023. 

Výše zmíněné soutěže se zúčastnili i dva příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky, za HZS Libereckého kraje to byl pprap. Jan Pipiš a za HZS Moravskoslezského kraje ppor. Miroslav Šín, velitel čety ze stanice Ostrava-Jih, pro kterého to byl zároveň poslední závod jeho hasičského sportovního života.

Příslušník HZS Moravskoslezského kraje ppor. Miroslav Šín se soutěže zúčastnil již podruhé, kdy si při své loňské premiéře vybojoval krásné 10. místo a splnil si i jeden ze svých snů, potřást si rukou se zakladatelem závodu, hollywoodskou hvězdou, Arnoldem Schwarzenegerem.

V letošním ročníku poměřil síly s rovnou stovkou „siláků“ v celkem čtyřech disciplínách (např. farmářská chůze s kufry vážícími 240 kg). I přes nepřízeň osudu a chybách ve dvou disciplínách se Mirek rozhodl nevzdat se a závod dokončil se ctí na krásném
38. místě. Jeho výsledek není jen chvilkovým zapálením, ale 30 ti letá každodenní dřina, která by se neobešla bez podpory celé rodiny (Gabriela Šínová, Alexandr Šín, Jakub Šín, Filip Šín) a rovněž bez podpory trenéra Marka Tyla (Defenders Gym Ostrava), který byl poslední půl rok nejen fyzickým, ale i mentálním koučem.


Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje





 

1