False

U velkého evropského fotbalového úspěchu byli také Jihočeši

Sport/Kronika z akcí

04.07.2019 | Galsenkirchen/Německo
U velkého evropského fotbalového úspěchu byli také Jihočeši
Reprezentace HZS ČR přivezla z mistrovství Evropy ve fotbale stříbrné medaile. K obrovskému úspěchu pomohli také hasiči HZS Jihočeského kraje.

Mistrovství Evropy hasičů ve fotbale se konalo ve dnech 24. - 28. června v německém Galsenkirchenu. Českou republiku reprezentovalo družstvo složené z nejlepších hasičů-fotbalistů z mnoha krajů. Do sedmnáctičlenného republikového výběru se dostali i jihočeští hasiči: David Kubiš, Petr Dvořák, Ondřej Blažek a Marek Nývlt. Trenérem reprezentace je také Jihočech - Roman Švec. 
Organizátoři evropského šampionátu zvolili herní systém "každý s každým". Češi vybojovali nejprve výhru nad Francií 2:0 a pak dvakrát remizovali s Anglií a Neměckem shodně 2:2. V celkovém součtu jim tyto výsledky vynesly druhé místo!!!

Kromě nádherné stříbrné medaile si hasiči z Německa přivezli i spoustu zážitků - hasičských i fotbalových. Navštívili například stanici profesionálních hasičů sídlících právě v Galsenkirchenu včetně místního operačního střediska. Velkým dojem pak na všechny zanechala prohlídka arény fotbalového velkoklubu FC Schalke 04.
Zdroj: HZS Jihočeského kraje

1