False

Vynikající úspěchy profesionálních hasičů v hasičském sportu ze Zlínského kraje

Sport/Kronika z akcí

30.05.2018
Vynikající úspěchy profesionálních hasičů v hasičském sportu ze Zlínského kraje
samolepka-na-auto-hasic-hasicsky-sport.jpg
Krajská reprezentace profesionálních hasičů se účastnila na konci měsíce května soutěží v požárním sportu, a to s vynikajícími výsledky. 


hasici-startovni-cisla.jpg  1-STARTOVNI-CISLO-banner.gif

1-(1).jpg

První soutěž se konala 24. května za hranicemi našeho státu, a to na Slovensku v Dubnici nad Váhom. Zde se reprezentace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje složená z deseti profesionálních hasičů každoročně účastní v rámci přátelských vztahů krajské soutěže.

5-(1).jpg
Naše družstvo tak s družstvy Slovenska soutěžilo o co největší počet bodů v disciplínách požárního sportu. V celkovém hodnocení jsme však nebyli vloženi do výsledkové listiny. Pro naše družstvo se jednalo pouze o druh tréninku v rámci příprav na naše soutěže v rámci České republiky.

8-(1).jpg

Přesto v této soutěži každoročně bodově vítězíme a jsme na pomyslném prvním místě.  Zlínští sportovci tak na vysoké úrovni reprezentují Českou republiku i mimo naše hranice. Účastni na této soutěži byli i zástupci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje včetně ředitele plk. Ing. Víta Rušara, kteří naše soutěžící hasiče podpořili ve výborných výkonech.


hasici-startovni-cisla.jpg1-STARTOVNI-CISLO-banner.gif

9-(1).jpg

Druhá soutěž nazvaná Velká cena ČR v požárním útoku se konala 25. května v Mošnově v Moravskoslezském kraji. Pro naše závodníky se jednalo o již druhý velký závod z celkem pěti, které v letošním roce absolvují. Přihlášených bylo celkem 14 týmů.
11-(1).jpg

Družstvo Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje skončilo v celkovém pořadí na krásném druhém místě. Této soutěži předcházel závod v požárním útoku, konaný 17. května v Plzni.

16-(1).jpg

Zde krajská reprezentace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje získala prvenství a vytvořila první národní rekord v požárním útoku bez přetlakového ventilu, a to dle nových pravidel.



Naši sportovci tak úspěšně vstoupili do letošní sezóny, obhajují tak loňské vítězství celého seriálu v pěti závodech.
Zlínským profesionálním hasičům gratulujeme a přejeme do dalších soutěží mnoho úspěchů.
 
                                                 
Zdroj :
por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje

FOTOGALERIE

1