False

Olomoucký velitel uspěl ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

24.08.2020 | Hradec Králové/ Královéhradecký kraj
Olomoucký velitel uspěl ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže


Úspěch a zlatý pohár si ze soutěže v požárním sportu v Hradci Králové přivezl olomoucký hasič Zbyněk Hradil, který slouží jako velitel družstva na stanici Olomouc. 

ps_hradil_3.jpgZbyněk Hradil v akci

Dlouholetý reprezentant, úspěšný sportovec a trenér juniorů zvítězil na Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže v kategorii mužů nad 50 let. „Jsem rád, že jsem zúročil jarní trénink a podařilo se mi vyhrát. Závodím jen pro radost, ale každý úspěch potěší. Užil jsem si to, i když bylo velké horko a nebyl to jednoduchý závod,“ shrnul svoje účinkování v soutěži Zbyněk, který se požárnímu sportu aktivně věnuje už 30 let.

ps_hradil_2.jpgZbyněk Hradil uspěl ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže v kategorii mužů nad 50 let

Během let nasbíral mnoho medailí i pohárů. „Cením si hlavně úspěchů na mistrovstvích ČR nebo Slovenska, kde se mi podařilo být několikrát na bedně. Teď se nejvíc soustředím na trénování mládeže a našeho týmu HZS Olomouckého kraje, s nímž také sbíráme pěkná umístění. Namátkou jsme s krajským týmem skončili třetí na mistrovství republiky. To považuji za velký úspěch a jsem rád, že se nám tvrdá dřina při trénincích vrátila,“ podotkl velitel, který také trénoval reprezentaci Maďarska.

ps_hradil_1.jpgZbyněk Hradil  (uprostřed) se soupeři

Na mezinárodním poli sbírá úspěchy s juniorským týmem děvčat, příkladem může být vítězství na mistrovství světa. Kromě požárního sportu se také aktivně věnuje hokeji a pravidelně se s mužstvem účastní hasičských turnajů.  

Za možnost využít fotografie ze soutěže děkujeme HZS Královehradeckého kraje.

Zdroj: por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz
1