False

Hasiči z Přerova uspěli v soutěži vodního záchranářství

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

19.06.2023 | Slezská Harta/ Moravskoslezský kraj
Hasiči z Přerova uspěli v soutěži vodního záchranářství

Bronzovou příčku v tradiční soutěži ve vodním záchranářství Slezská Harta 2023 vybojoval tým ze stanice Přerov, páté místo pak obsadilo mužstvo ze stanice Jeseník. Vodní nádrž se stala centrem vodních záchranářů z celé České republiky ve středu 14. června. Týmy našich příslušníků tak opět prokázaly, že znalostmi a dovednostmi mohou konkurovat velmi nabitému startovnímu poli. 

ViewImage_2.jpg

Na start závodu se postavilo 24 čtyřčlenných týmů složek integrovaného záchranného systému. Týmy své síly poměřovaly hned v několika disciplínách: poskytnutí první pomoci, jízda na raftu s pádly na čas nebo slalom se člunem. Nejnáročnější disciplína byla, stejně jako v loňském roce, záchrana tonoucího. Soutěžící totiž museli na čas doplavat k raftu vzdálenému padesát metrů a odtud zachránit dvě tonoucí osoby, respektive dva plastové barely naplněné vodou.

WhatsApp Image 2023-06-14 at 16.22.33.jpeg

Vítězným týmem, který tak obhájil prvenství z předešlých let, se stal tým HZS hlavního města Prahy, druhou příčku obhájil tým HZS z Karlovarského kraje ze stanice Cheb a na bronzové pozici se umístil tým HZS Olomouckého kraje ze stanice Přerov. Pátou příčku obsadil tým ze stanice Jeseník, 9. místo získali hasiči z Prostějova, 15. místo mužstvo z Olomouce a 17. příčku mužstvo ze Zábřehu. Našim příslušníkům za pěkné výkony gratulujeme.

Více informací naleznete na www.izs-br.cz.


Zdroj: por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz
1