False

Hasiči z celé republiky poměří své síly

Sport/Kalendář soutěží/Celostátní

27.08.2019 | Mělník/Středočeský kraj
Hasiči z celé republiky poměří své síly
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje ve spolupráci s Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím HZS ČR, Sportovním klubem HZS Středočeského kraje, z.s. a pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje pořádají IV. ročník soutěže profesionálních hasičů v poskytování první pomoci. 

Ve dnech 9.–10. září 2019 proběhne v Mělníku a jeho okolí IV. ročník soutěže profesionálních hasičů v poskytování první pomoci. Soupeřit bude 14 čtyřčlenných soutěžních družstev, nebo každý kraj vysílá své zástupce. Celá akce je koncipována formou modelových situací.

Snahou je co nejvíce se přiblížit realitě. Hasiči budou mít k dispozici pouze základní informace o události a teprve po příjezdu na místo přesně zjistí, o co konkrétně jde. Poté musí danou situaci co nejlépe vyřešit ve vymezeném časovém limitu. Na vše bude dohlížet tým rozhodčích, kteří budou soutěžící hodnotit. Celkem je připraveno 14 modelových situací s různými událostmi. Hasiči se tak setkají se širokou škálou případů, ke kterým běžně vyjíždějí.

Soutěž bude velmi náročná, a to především z důvodu, že probíhá nepřetržitě 14 hodin. Jedna ze zajímavých událostí bude situována přímo na mělnické náměstí Míru, kam je srdečně zvána široká veřejnost.
por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Zdroj: HZS Středočeského kraje
1