False

Mistrovství České republiky v klasických hasičských disciplínách CTIF s mezinárodní účastí se uskuteční ve Dvoře Králové nad Labem.

Sport/Kalendář soutěží/Celostátní-mezinárodní

20.09.2017
Mistrovství České republiky v klasických hasičských disciplínách CTIF s mezinárodní účastí se uskuteční ve Dvoře Králové nad Labem.
   Již osmý ročník Mistrovství České republiky CTIF se uskuteční v sobotu 23.9. září od 9:45 hodin na královédvorském atletickém stadionu pod Hankovým domem. Soutěžními disciplínami bude požární útok a štafeta na osmkrát padesát metrů.  

fsd.jpg
   CTIF v překladu znamená Mezinárodní technický výbor pro prevenci a hašení požárů. Jedná se o nejvýznamnější celosvětovou organizací pro výměnu zkušeností v oblasti požární ochrany, pomoci a záchrany při katastrofách. S organizací souvisí také soutěže v CTIF a různé mezinárodní hasičské soutěže, které se konají nejen u nás, ale i v zahraničí a prohlubují přátelské vztahy mezi hasičskými sbory členských zemí. V současné době je v rámci CTIF sdruženo asi padesát členských států a třicet přidružených členů.
   Pořadatelem osmého mistrovství České republiky CTIF ve Dvoře Králové jsou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Hasičský záchranný sbore Královéhradeckého kraje, ve spolupráci s krajským Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje. Akce se koná pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána, Ph.D. a předsedy Českého národního výboru CTIF genmjr. Ing. Drahoslava Ryby.  
   V rámci zvýšení atraktivity soutěže jsou kromě českých sportovců pozvána také zahraniční družstva z Rakouska, Německa, Maďarska, Chorvatska, Slovinska, Polska a Slovenska.
   Přijďte se podívat a podpořit tým Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, který je již pětinásobným mistrem České republiky v této soutěži!
 
Zdroj :
 mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje
 
1