False

Čeští hasiči jsou mistry světy v požárním sportu.

Sport/Kronika z akcí

17.09.2018
Čeští hasiči jsou mistry světy v požárním sportu.
MS-logo-oficial-2-360x240.jpg



Mužský reprezentační tým Hasičského záchranného sboru České republiky se stal v sobotu 15.9.2018 mistrem světa v požárním sportu družstev, a to na XIV. mistrovství světa v požárním sportu ve slovenské Bánské Bystrici.
IMG_3662.JPG

Český ženský výběr skončil stříbrný.

IMG_4003.JPG

hzsmsk.jpgV sedmičlenném týmu světových šampionů byli dva závodníci z HZS Moravskoslezského kraje - nstržm. Pavel Krpec a nstržm. Karel Ryl (dále 2x HZS Plzeňského kraje, po 1 z HZS Ústeckého, HZS Královéhradeckého a HZS Středočeského kraje). Jeden ze dvou spokojených trenérů je také z HZS MSK - nstržm. Radim Juřena, stejně jako i vedoucí celého reprezentačního týmu ČR - ppor. Jan Šimíček.

IMG_3765.JPG

O vítězství českého hasičského týmu rozhodla čtvrtá, závěrečná disciplína - požární útok družstev. Před ní se poskládaly vedle sebe na prvním místě se sedmi body za součet umístění ve třech absolvovaných disciplínách (běh 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 x 100 metrů) hned tři týmy – ČR, Rusko a Bělorusko. Tým ČR sice nakonec skončil v požárním útoku čtvrtý, Bělorusko ale až dvanácté a Rusko ještě o příčku níže.

IMG_4322.JPG IMG_4530.JPG

Druhé místo tak mezi muži brala Ukrajina (v požárním útoku bronzová), celkový bronz patří Bělorusku, Rusi jsou čtvrtí.
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
 
1