False

Hejtman Ústeckého kraje poděkoval krajským hasičům, kteří přivezli ze světových her sedm medailí

Sport/Kronika z akcí

02.10.2017
Hejtman Ústeckého kraje poděkoval krajským hasičům, kteří přivezli ze světových her sedm medailí
Image-ashx.jpglogo_uk_160px.jpg
Čtyřem hasičům z HZSÚK se povedl na Světových hrách Police and Fire World Games 2017 v Los Angeles heroický výkon. Na vrcholné akci, která se koná jednou za dva roky, posbírali celkem sedm cenných kovů. 
 
hh.jpg
Tisková zpráva ze dne 26. září 2017
 Kvarteto hasičů ve složení – nadstrážmistr Tomáš Sobecký (stanice Ústí nad Labem) nadstrážmistr Jan Hocko, nadpraporčík Josef Kroupa a nadstrážmistr Jan Šeps (všichni ze stanice Varnsdorf) se v termínu od 7. do 16. srpna zúčastnilo prestižní akce, která se dá přirovnat k olympijským hrám.
V kalifornském Los Angeles reprezentovali jak Českou republiku, tak především Ústecký kraj. Sportovními výkony v náročných disciplínách potvrdili, že krajští hasiči jsou dobře fyzicky připraveni na svou práci.
Zlato ze zápasu ve stylu řecko-římském si odvezl Tomáš Sobecký a Jan Hocko (ve stylu volném a druhé místo ve stylu řecko-římském). Oba pak mají stříbro za týmovou soutěž TFA – „Nejtvrdší hasič přežije“ (v kategorii nad 35 let – kategorie dvojitá věž a hadice). Další cenné kovy přivezl Josef Kroupa v týmové soutěži TFA-věž, Jan Šeps ve stejné týmové soutěži, jen v kategorii figurína bral také stříbro.
Tak velký úspěch nenechal bez povšimnutí hejtman Ústeckého kraje, který všem čtyřem hasičům poděkoval za vzornou reprezentaci kraje ve světě. Další Světové hasičské a policejní hry se uskuteční v srpnu 2019 v čínském městě Chengdu
 h.jpg
 
 ViewImage-aspx.jpg
 
Zdroj:
Tiskový odbor  HZS Ústecký kraj
Foto - HZS Ústecký kraj
 
1