False

Jak dopadla krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně

Sport/Kronika z akcí

13.02.2019
Jak dopadla krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně

lezec-hasic.jpgDva poslední ročníky hostila stanice táborských profesionálních hasičů krajskou soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně. V Táboře se dnes, 13.února 202019 , konal i další – již 19. ročník – tohoto sportovního klání. 

aaaa.jpg

Soutěž zahájil krátce po deváté hodině dopolední krajský ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Lubomír Bureš. Slavnostního zahájení se zúčastnili vzácní hosté, například starostové měst Tábor a Soběslav.  

aas.jpg

Jihočeské soutěže se zúčastnilo 26 hasičů-lezců ze šesti územních odborů HZS Jihočeského kraje. Chyběli lezci územního odboru Prachatice, kteří se právě dnes účastnili odborného výcviku.

Lezci bojovali jak v kategorii jednotlivců, tak družstev. Každý z územních odborů utvořil tříčlenné družstvo s tím, že domácí Tábor vyslal do soutěže družstva dvě. Mimo soutěžní družstvo směl každý územní odbor vyslat do soutěže i samotné lezce, kteří pak bojovali pouze v kategorii jednotlivců. 
aaaaa.jpg  a.jpg

sport-pohar.jpgPořadatelé pro soutěžící připravili 6 tras postupně odstupňovaných dle obtížnosti. Velmi obtížné byla již třetí trasa, která byla konečnou pro většinu závodníků. Do semifinálové trati pak postoupilo pět nejlepších: Radek Kümmel (ÚO Tábor), Patrik Lučanský (ÚO Písek) – oba všechny předchozí tratě absolvovali, Michal Ulrich (ÚO České Budějovice), Martin Prox (ÚO Jindřichův Hradec) a Adam Drančák (ÚO Strakonice).

Čtvrtá trasa rozhodla o pořadí na třetím až pátém místě: 3. Adam Drančák, 4. Michal Ulrich a 5. Martin Prox. O celkovém vítězi pak rozhodla pátá trasa. Vítězem krajského kola se stal písecký Patrik Lučanský, mnohonásobný vítěz krajské soutěže z minulých let Radek Kümmel skončil na místě druhém.

V družstvech pak zvítězilo domácí družstvo územního odboru Tábor I., druzí byli hasiči z Jindřichova Hradce, o třetí místo se podělili lezci územních odborů Strakonice a České Budějovice.

 

Zdroj:

Vendula  Matějů –tisková mluvčí Jihočeský kraj
Foto: HZS Jihočeský kraj

FOTOGALERIE

1