False

Sparta vzdala hold padlým hrdinům

Sport/Kronika z akcí

04.02.2019
Sparta vzdala hold padlým hrdinům

hokej2.jpg
Tento víkend 2- 3.února 2019, se konal jubilejní desátý ročník projektu „Sparta vzdává hold“. 

ss-(1).jpg

Velmi úspěšný charitativní projekt HC Sparty Praha měl letos podtitul „Pocta hrdinům“ a vyvrcholil dvěma hokejovými zápasy v O2 areně.

s-(1).jpg

V pátek, 1. února, se HC Sparta Praha utkal s týmem HC Vítkovice Ridera. Zápas přilákal do O2 areny 15 011 diváků. Úvodních dvacet minut hrály oba týmy bez gólu. Ve druhé třetině, po gólu domácího útočníka Rouska, se Spartě začalo dařit. Na Vítkovickou branku se valil jeden útok za druhým. Vítkovický brankař dlouho odolával, nicméně poslední minuty před koncem Sparta zpečetila své vítězství na 3:0 dvěma góly do prázdné brány Vítkovic při vítkovické power play.

ViewImage-aspx-(1).jpg

Druhý zápas, ve kterém Sparta na domácím ledě přivítala hokejisty HC Škoda Plzeň, se konal v neděli, 3. února, od 15:00 hodin. Předcházely mu ukázky techniky hasičů, policistů, záchranářů a armády před O2 arenou a především slavnostní ceremoniál, kterého se zúčastnili nejvyšší představitelé složek IZS a AČR. Od Sparty byly předány šeky Nadaci policistů a hasičů, Vojenskému fondu solidarity a Asociaci Zdravotnických záchranných služeb ČR.

sss-(1).jpg

Hráči hokejové Sparty odehráli zápas ve speciálních dresech se jmény 191 padlých hrdinů IZS a AČR, kteří zemřeli při výkonu služby od vzniku České republiky v roce 1993 do konce roku 2018, ať už v České republice, nebo na zahraničních misích v případě českých vojáků. Tyto dresy se budou až do 18. 2. 2019 dražit v aukci.

ssd-(1).jpg

Její výtěžek bude přidán k výnosu z dražby výročních dresů a společně poputují na konta výše zmíněných nadací. Samotný zápas byl velmi dramatický až do samotného konce, kdy za stavu 4 : 4 musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se bohužel lépe dařilo soupeři. Vítěznou trefou se před 15 578 diváky v O2 areně postaral o vítězství 4 : 5 HC Škody Plzeň její obránce Peter Čerešňák.

d-(1).jpg

Sparta dala do obou zápasů své bojové srdce, sparťanští fanoušci našli svého nového hrdinu, Lukáše Rouska, který v obou zápasech dal zásadní góly, ale především si HC Sparta Praha zaslouží velké uznání za to, že se mu, díky projektu „Sparta vzdává hold“, podařilo přispět na dobrou věc.

dd-(1).jpg
 

Zdroj:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová

tisková mluvčí MV- generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

Foto zdroj:
Jan Beneš (www.hcsparta.cz) HZS ČR


 

1