False

Středočeši postříbřili bratislavské SCHODY 2017

Sport/Kronika z akcí

22.08.2017
Středočeši postříbřili bratislavské SCHODY 2017
g.jpg
V pátek 18. srpna se v Bratislavě uskutečnil 18. ročník Memoriálu Vladimíra Růžičky - SCHODY 2017, kde skvělou druhou příčku vybojovala česká dvojice Dušan Plodr a Radek Kladiva z HZS Středočeského kraje. 
 m.jpg
Soutěž se tradičně konala v prostorách výškové budovy Stavební fakulty Slovenské technické univerzity na Radlinského ulici. Organizátorem soutěže byl Hasičský a záchranný útvar hlavního města Slovenské republiky Bratislavy pod záštitou Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Bratislavě ve spolupráci se Sportovním klubem HaZÚ Bratislava.
ll.jpg
Memoriál Vladimíra Růžičky organizují bratislavští hasiči jako vzpomínku na kolegu, který v roce 1997 tragicky zahynul při výkonu svého povolání jako zaměstnanec tehdejšího Městského požárního sboru Bratislava.

lll.jpg
Dvoučlenné týmy hasičů v kompletním zásahovém oděvu s použitím aktivních autonomních dýchacích přístrojů zdolávají na čas 23 pater budovy. Podle pravidel startuje dvojice najednou a v cíli se počítá čas druhého člena družstva, přičemž rozdíl mezi oběma běžícími hasiči nesmí být větší než délka jednoho schodišťového ramena, jinak hrozí diskvalifikace.

r.jpg
Letošního memoriálu, který zahájil prezident slovenského profesionálního sboru gen. JUDr. Alexander Nejedlý, PhD., se zúčastnilo 56 dvojic profesionálních a dobrovolných hasičů převážně ze Slovenské republiky. Pprap. Dušan Plodr z Berouna a nstržm. Radek Kladiva z Vlašimi byli ve startovním poli jedinou ryze českou dvojicí, která se memoriálu zúčastnila už potřetí v řadě.

ww.jpg
Titul obhájila dvojice dobrovolných hasičů Jaroslav Chalány a Matúš Janovič ze slovenské obce Madunice v okrese Hlohovec, která se do posledního patra dostala za 2:46 minuty. O pouhé tři sekundy zaostali čeští borci, kteří ziskem druhého místa o jednu příčku vylepšili svůj výsledek z loňského a předloňského roku.
Nejstarším účastníkem soutěže byl 63letý Jaromír „Batman“ Barcuch ze šumperské stanice HZS Olomouckého kraje, který se svým slovenským kolegou obsadil 42. pozici. Závodu se letos zúčastnily také tři dvojice žen, které dosáhly časů kolem šesti minut.

w.jpg
 
 
Zdroj:
por. Ing. Ladislav Holomčík – tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje
Foto:HZS Středočeského kraje
 
1