False

Středočeští hasiči reprezentovali na hasičských hrách v Jižní Koreji FOTOGALERIE

Sport/Kronika z akcí

22.09.2018
Středočeští hasiči reprezentovali na hasičských hrách v Jižní Koreji FOTOGALERIE
ViewImage-aspxn,.png
Od 10. do 17. září 2018 se v jihokorejském městě Chungju konaly 13. Světové hasičské hry – World Firefighters Games. Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje reprezentovali pprap. Dušan Plodr ze stanice Beroun a nstržm. Radek Kladiva ze stanice Vlašim. 
 
 ViewImage-aspxnbv.png ViewImage-aspxmn.png

Hry se konají každé dva roky a jsou obdobou klasických letních olympijských her, doplněných o některé ryze hasičské sporty, jako je běh do schodů nebo TFA. Pořadatelé přivítali v Chungju sedm tisíc hasičů z 65 zemí celého světa, kteří se utkali v 75 sportovních disciplínách.
 
22HLAV.jpg tttt.jpg

Dušan Plodr a Radek Kladiva se účastnili soutěže STAIR RUN ve výběhu schodů, která spočívala ve zdolání horské stezky po přírodních schodech dlouhých jeden kilometr s převýšením 300 metrů. Radek doběhl v obrovské konkurenci na 10. místě, Dušan kousek před vrcholem doplatil na přepálené tempo a honbu za nejvyššími stupni předčasně ukončil.

rew2.jpg

„Tenhle závod mě moc mrzí, protože jsem ho měl skvěle rozběhnutý. Běželo se po čtveřicích a jedním z mých soupeřů byl i hongkongský hasič, který nakonec v absolutním pořadí skončil těsně druhý. Ještě před závěrečnou čtvrtinou jsem na něj měl menší náskok, ale najednou jsem nemohl udělat ani krok a musel jsem vzdát,“ zhodnotil svůj výkon Dušan Plodr s odstupem času.
 
22.jpg

Další disciplínou, které se oba středočeští borci zúčastnili, byla soutěž v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - nejtvrdší hasič přežije). Ta samozřejmě patří na celých hrách k nejprestižnějším a zúčastňuje se jí i největší počet startujících. Radek Kladiva obsadil 15. místo, Dušan Plodr skončil na 29. příčce.

2HLAV.jpg

Soutěži kralovali skvěle připravení domácí závodníci spolu s členy oficiální české reprezentace v TFA, kterou do Koreje vyslalo MV-GŘ HZS ČR. Tyto dva výběry obsadily všechna přední místa v absolutním pořadí i v jednotlivých věkových kategoriích.

ttt.jpg

Dušan Plodr se ještě zúčastnil běhu na 10 kilometrů, kde po velmi vydařeném závěru získal překvapivě bronzovou medaili. „To byl úplný opak schodů, s nějakým lepším umístěním jsem ani nepočítal. Jenže ke konci jsem začal předbíhat jedno závodníka za druhým a byla z toho dokonce placka v mojí kategorii,“ dodal berounský hasič. Domů se však vrátil ověnčen i zlatou medailí, kterou vybojoval ve své doplňkové disciplíně. V den volna se totiž přihlásil na šachový turnaj, který s přehledem vyhrál.

hlavc.jpg      
Dušan Plodr a Radek Kladiva startovali na hrách díky pochopení a podpoře vedení HZS Středočeského kraje, finančně přispěl i Středočeský kraj. Kromě reprezentačního týmu HZS ČR v TFA byli jedinými zástupci České republiky na největší hasičské akci celého světa. I za to paří vedení středočeských hasičů a krajskému úřadu velký dík!
 
 
Zdroj:
por. Ing. Ladislav Holomčík,  tiskový odbor HZS Středočeského kraje
Foto:HZS Středočeského kraje
Video:

FOTOGALERIE

ahl-(1).jpg
1