False

Třinečtí hasiči na MS ve vyprošťování v Rumunsku jsou po druhé disciplíně

Sport/Kronika z akcí

03.09.2017
Třinečtí hasiči na MS ve vyprošťování v Rumunsku jsou po druhé disciplíně
            Druhou ze tří soutěžních disciplín – vyproštění jedné zraněné osoby z havarovaného vozidla ve splněném limitu deseti minut – má za sebou zkušený tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci (okres Frýdek-Místek) na Mistrovství světa ve vyprošťování, které se koná od čtvrtku do neděle 3. září 2017 v rumunském městě Targu Mures (výslovnost „tyrgu mureš“, 150 tisíc obyvatel).

ViewImage-(8).jpg
            Originální světová soutěž se skládá ze tří disciplín - COMPLEX, tedy vyproštění dvou zraněných osob v 30minutovém limitu, CLASIC - jedna zraněná osoba a 20 minutový limit, a RAPID - jedna zraněná osoba a limit 10 minut na splnění soutěžního úkolu. V celkovém hodnocení se výsledky všech tří disciplín sčítají.
            V pátek absolvovali třinečtí hasiči disciplínu Complex, v sobotu Rapid a v neděli odpoledne je čeká Clasic. Teprve pak budou vědět, jak na šampionátu dopadli. „Zatím jsme neudělali žádnou výraznou chybu, rozhodčí nás hodnotí spíše kladně,“ odhaduje šance českých profesionálních hasičů opatrně jeden ze členů týmu.

jj-(1).jpg
            Českou republiku a HZS Moravskoslezského kraje reprezentuje v Rumunsku šestičlenný soutěžní tým ze stanice Třinec, který dvakrát za sebou získal v posledních čtyřech letech titul mistra ČR, když jej jako vůbec první v historii soutěže ve dvouletém cyklu obhájil.
 
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
1