False

Třinečtí profesionální hasiči startují na MS ve vyprošťování v Rumunsku

Sport/Kronika z akcí

01.09.2017
Třinečtí profesionální hasiči startují na MS ve vyprošťování v Rumunsku
jjj.jpg         
   Ve velkém rumunském městě Targu Mures (150 tisíc obyvatel) se koná od 30. srpna do 3. září 2017 Mistrovství světa ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Účastní se ho 35 týmů ze 16 zemí světa. Českou republiku reprezentuje dvojnásobný mistr ČR ve vyprošťování - zkušený tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci (okres Frýdek-Místek).

kkkk.jpg
            Soutěž se skládá ze tří disciplín - COMPLEX, tedy vyproštění dvou zraněných osob v 30minutovém limitu, CLASIC - jedna zraněná osoba a 20 minutový limit, a RAPID - jedna zraněná osoba a 10 minut na splnění soutěžního úkolu. V celkovém hodnocení se výsledky všech tří disciplín sčítají.
            HZS Moravskoslezského kraje reprezentuje šestičlenný soutěžní tým ze stanice Třinec, který dvakrát za sebou získal v posledních letech titul mistra ČR, když jej jako vůbec první v historii soutěže ve dvouletém cyklu obhájil.

h.jpg
            Ve čtvrtek odpoledne na třinecké čekala disciplína COMPLEX, tedy nejnáročnější z celé sestavy. Scénářem byla dopravní nehoda dvou osobních automobilů, obě zraněné osoby byly situovány do spodního z nich.
            Hasiči museli obě havarovaná vozidla dokonale stabilizovat, vyhodnotit nejvhodnější možný přístup ke zraněným, zjistit jejich zdravotní stav a samozřejmě vyprostit obě zraněné a zaklíněné osoby s maximálním důrazem na bezpečnost nejen zraněných, ale také zasahujících.
     ViewImage-aspx-(1).jpg                                                                                                                         
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
 
1