False

Velký úspěch moravskoslezských hasičů na mistroství ČR v TFA v Ústí nad Labem

Sport/Kronika z akcí

30.09.2017
Velký úspěch moravskoslezských hasičů na mistroství ČR v TFA v Ústí nad Labem
            Dvě první místa a dvě třetí místa obsadila pětičlenná výprava závodníků z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) na osmém ročníku Mistrovství ČR v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive), které se konalo ve středu 27.9.2017 v Ústí nad Labem. Nestárnoucí Roman Viej ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh byl první v absolutním pořadí (bez rozdílu věkových kategorií) i ve své věkové kategorii B 35-44 let.

jjj.jpg
            Bronzovou příčku obsadil ve věkové kategorii A (18-34 let) Jaroslav Hanzel (stanice HZS MSK Karviná), třetí skončil také celý tým HZS MSK. Umístění dalších tří závodníků z HZS MSK: Jiří Špetík - 15. příčka v kategorii B, Petr Tešnar - 20. příčka v kategorii A, a Petr Boček - 23. příčka v kategorii A.
            Šampionátu v obchodním centru Fórum se zúčastnilo celkem 77 závodníků, šlo o příslušníky krajských hasičských sborů HZS ČR a Asociace hasičských sborů podniku. Povinná výstroj a výzbroj se skládala ze zapnutého zásahového obleku, přilby, zásahových bot a rukavic. Jako zátěž byla předepsána tradičně tlaková lahev se vzduchem na zádech, s výjimkou druhého úseku.
            Trať byla rozdělena do čtyř úseků. Časy čtyř úseků se závodníkovi sčítaly do celkového výsledného času. Mezi jednotlivými úseky měl soutěžící několik málo minut na rychlý odpočinek.
            V prvním úseku závodník rozvinul dvě hadice B. Pak je smotal. Druhý úsek byl jediný, který závodník absolvoval bez tlakové lahve na zádech - údery palicí v tzv. hammerboxu, pronesení závaží tunelem, přemístění 80kg figuríny a překonání třímetrové bariéry.
            Ve třetím úseku soutěžící nejdříve přenášel žebříky, vystoupal na lešení, kam na laně vytáhnul břemeno - smotané hadice B. Čtvrtý úsek je vždy výstupem na výškovou budovu – v Ústí nad Labem na republikovém šampionátu na střechu obchodního centra Fórum.
             Další info, foto a tabulka s výsledky:https://www.pozary.cz/clanek/173070-osmy-rocnik-mistrovstvi-ceske-republiky-v-disciplinach-tfa-probehl-v-roce-2017-v-usti-nad-labem/#0824
 
 
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
 
1