False

Zlínští hasiči opět uspěli v mezinárodní soutěži v běhu do schodů

Sport/Kronika z akcí

10.12.2018
Zlínští hasiči opět uspěli v mezinárodní soutěži v běhu do schodů

schod-(1).jpgTento víkend, a to konkrétně v sobotu 8. prosince 2018, se konal v polském městečku Wieliczka nedaleko  Krakowa X. ročník soutěže Barbórkowy Turniej Strażaków i Ratowników.

w.jpg
Závod v běhu do schodů se každoročně pořádá v bývalých solných dolech, které dnes slouží jako muzeum dřívější těžby soli. Soutěžní tříčlenné družstvo je po prezentaci svezeno důlním výtahem do hloubky 110 metrů. V kompletní zásahové výstroji a za použití dýchacího přístroje pak každá soutěžní trojice zdolává 640 schodů na povrch bývalého dolu.

dd.jpg

Startovní listina čítala 82 soutěžních družstev z Polska a České republiky. Vypsány byly čtyři hlavní kategorie (absolutní pořadí, profesionální sbory, dobrovolné sbory, záchranáři jiných formací). Do závodu se přihlásilo devět výhradně ženských družstev.

d.jpg

Českou republiku reprezentovalo družstvo ve složení Jan Haderka (Zlínský kraj - Zlín), Petr Smilek (Zlínský kraj - Zlín) a Martin Plšek (Olomoucký kraj - Přerov), které vybojovalo v těžké konkurenci hned dvě bronzové medaile. Na třetí příčce se umístili v kategorii profesionální hasič a krásné třetí místo jim patřilo i v absolutním pořadí.

ViewImage-aspx.jpg

Prohlídka důlních šachet a expozice technologie těžby soli, závěrečné vyhodnocení výsledků soutěže a na prosinec nezvykle krásné počasí. To vše mile doplnilo krásné předvánoční soutěžní setkání s ostatními hasiči.

Gratulujeme a do roku 2019 přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů!

Hasiči.cz

Zdroj :

por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto: HZS Zlínského kraje

FOTOGALERIE

1