False

Mladý záchranář v akci 2022 zná své vítěze

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

15.06.2022 | České Budějovice/ Jihočeský kraj
Mladý záchranář v akci 2022 zná své vítěze

Šest týmů v kategorii mladších žáků a šest týmů v kategorii starších žáků soutěžilo dnes v Českých Budějovicích ve finálovém kole Mladého záchranáře v akci. 

Do finálového kola se dostala družstva, která nejlépe uspěla v prvním kole soutěže uskutečněném v prvních měsících roku přes sociální síť facebook. Do první fáze soutěže se přihlásilo na 50 družstev, a to 25 týmů v mladší kategorii a 25 ve starší věkové kategorii.

Na nejlepší družstva z facebookové části soutěže čekalo dnes na českobudějovické stanici finálové kolo. To probíhalo v duchu opravdového zásahu hasičů - od přijetí tísňového volání a vyslání jednotek přímo na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje přes výcvikový polygon až po vlastní zásah. A protože naši soutěžící byli dnes chvíli hasiči a chvíli policisté, museli kromě pěti povinných hasičských stanovišť absolvovat i tři stanoviště policejní. Družstva například prošla fyzickými testy, které jsou součástí policejního přijímacího řízení, nebo pracovala jako detektivové. Mimo soutěž si pak děti mohly zaskákat na nafukovacím skákacím hradě ve tvaru hasičského auta, mohly si vyzkoušet virtuální realitu s 3D brýlemi nebo si prohlédnout nejnovější policejní vozy a motorky.


Zdroj: HZS Jihočeského kraje
 

A jak to celé dopadlo? Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Svatojánští tygři, mezi žáky druhého stupně zvítězilo družstvo Tygřice ve stylu.

DSC_6174.JPGDSC_6220.JPG




 
1