Čtenářský receptář

Čtenářský receptář je  pro všechny hasičské kuchaře a kuchařky, kteří hledají inspiraci nebo chtějí nezištně nabídnout svou zkušenost či nápad a podělit se o své kulinářské umění .                                                                                              
                                                                                                                                                                 JKL.png

Pečené kuřecí stehýnko s kuskusem a salátem s jablky

Čtenářský receptář

Dobrý den , mám doma " hasiče ", tak mu připravuji dobroty Napsala jsem do redakce , zda mohu zde zveřejnovat recepty :-) dostala jsem ihned odpověď : ANO přidá se někdo ?
17.10.2018

Uvařte si a neuhořte! Vychází hasičská kuchařka aneb dobré jídlo a dobrá rada od hasičů

Hasičské recepty/Čtenářský řeceptář

Kniha „Hasičská kuchařka aneb dobré jídlo a dobrá rada od hasičů“ je originální projekt HZS hl. m. Prahy, odboru prevence, zaměřený především na požární bezpečnost domácnosti, okořeněnou recepty nejrůznějších pokrmů od příslušníků HZS hl. m. Prahy. Knížka potěší nejen kuchaře, ale všechny, kterým záleží na domácí pohodě a bezpečí. Příprava pokrmů, oslavy spojené s posezením u oběda nebo večeře, grilování s přáteli na zahradě, to vše souvisí také s celou řadou bezpečnostních opatření. Vyhořelá kuchyň, obývák nebo požár altánu na zahradě? Předejděte těmto požárům! V roce 2017 vzniklo na území hl. m. Prahy 191 požárů od vznícených potravin! Jak si zajistit větší bezpečí doma, pro sebe, svoji rodinu i sousedy? Jednoduše! Dodržujte pravidla bezpečnosti, promyslete si, co udělat, když přece jen požár vznikne! Oheň je často spojen s přípravou jídla a likvidace požáru se zásahem hasičů. V knize je propojena příprava pokrmů s radami právě z oblasti požární ochrany. Kuchaři pro zábavu, ale hasiči profesionálové Recepty uvedené v knize byly zaslány příslušníky HZS hl. m. Prahy, příprava jídla pro sebe a svoje blízké je jejich zábavou, ale v hasičském řemesle jsou odborníky např. v oblasti prevence, příjmu tísňového volání nebo zásahové činnosti a nejrůznějšími metodami a cestami se podílejí na zajištění bezpečnosti nejen vašich domovů. Požární bezpečnost nejen doma Kniha obsahuje rady týkající se např. požární ochrany domácností, ale také požární ochrany bytových domů, varování obyvatelstva, evakuace, volání na tísňovou linku a také postihům za přestupky na úseku požární ochrany. Každá rada od hasičů je samostatný text s odkazem na tematicky související rady. Bezpečně vařit, bezpečně žít Společník detektor, Réservé hasiči, Sbalte si svých pět švestek, Malá cigareta velký požár, Houká, mluví, varuje, Požární dveře jsou dveře k ochraně vašeho zdraví a života, ale také Těstoviny podle ročních období, Mrkvový koláč, Losos na víně, Modřanské koleno…….to vše a mnohem více naleznete v knize Hasičská kuchařka aneb dobré jídlo a dobrá rada od hasičů! Kniha vychází v rámci 165. výročí vzniku HZS hl. m. Prahy. Kniha bude k dispozici na akcích pražských hasičů „Hasičská kuchařka aneb dobré jídlo a dobrá rada od hasičů“ je určena pro širokou veřejnost, kniha bude dostupná na akcích pro veřejnost s účastí HZS hl. m. Prahy, včetně akcí pořádaných HZS hl. m. Prahy, např. dnů otevřených dveří na pražských hasičských stanicích. Knížka je neprodejná. kpt. Ing. Ivana Svitáková odbor prevence HZS hl. m. Prahy foto: archiv HZS hl. m. Prahy a Jan Kovanda Zdroj: Martin Kavka – tiskový mluvčí HZS Praha, Foto:HZS Praha, odd.dokumentace FOTOGALERIE
17.10.2018

KARAMELOVÝ MANDLOŇ

Hasičské recepty/Čtenářský recept

Nejlepší dezert Slavností mandloní a vína v roce 2017 /Více informací : www.Hasiči.cz/Zábava/ Dobrý nápad/Pohlednice z…/článek : V Hustopečích vítají každoročně jaro originálním způsobem / KARAMELOVÝ MANDLOŇ Připravila : Petry Lačňákové
17.10.2018

Svatomartinská pečená husa se sklenkou Svatomartinského vína

Hasičské recepty/Čtenářský receptář

Postup pečení: Husu do pekáče vložíme prsíčky dolů, Podlijeme horkou vodou přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200°C. Po půlhodině husu otočíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 30 minut (průběžně podléváme, poléváme, propichujeme tukové polštářky a vypečené sádlo odebíráme).
17.10.2018
1