Suroviny
- 4 přední jehněčí kolínka
- větvičky z čerstvého rozmarýnu a tymiánu
- 2-3 lžíceslunečnicového oleje na opečení
- 400g šalotky
- 3 stroužky česneku
- 300ml vývaru
- sůl, mletý pepř
Postup
Kolínka osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme a do výpeku přidáme nakrájenou šalotku, česnek a za stálého míchání restujeme. Potom vlijeme vývar, vložíme opečená kolínka přidáme rozmarýn a tymián a pečeme do měkka.
Lišková omáčka
Suroviny:
- 200g lišek
- 1 lžíce másla, 1 šalotka najemno nakrájená
- 1 stroužek česneku
- 200ml smetany
- sůl, bílý pepř, trochu citronové št'ávy
Postup:
Na másle orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme a restujeme až houby zkřehnou. Potom přidáme rozetřený česnek, smetanu a chvilku provaříme. Nakonec lehce zakápneme citronovou št'ávou.
Podáváme s vařenými širokými nudlemi.
Pochutnali jste si? Napište nám. Sdílejte recept na facebooku