False

Soutěž o pohár starostky obce Krásný Dvůr a putovní pohár OSH.

09.09.2019
Soutěž o pohár starostky obce Krásný Dvůr a putovní pohár OSH.
  V sobotu 7.9. 2019 se do Krásného Dvora sjela družstva dobrovolných hasičů, aby tu změřila své síly v požárním sportu. Konala se zde soutěž o pohár starostky obce Krásný Dvůr a putovní pohár OSH.  Soutěžní klání začalo nástupem soutěžících . Starostka obce Mgr. Lea Jandová soutěžící přivítala a popřála jim hodně štěstí v soutěži. K uvítání se připojili také místostarosta obce Pavel Vaňourek a starosta SDH Krásného Dvora Miloš Vaňourek. Po nezbytném  seznámení s propozicemi závodu si velitelé družstev vylosovali pořadí startu.
      Každé družstvo mělo za úkol provést dva útoky. Jeden klasický s roztahováním hadic , druhý byl složitější. Soutěžící byli již na startu  vybaveni potřebným nářadím . Dopravní vedení museli protáhnout tunelem a změna čekala na soutěžící i na útočných proudech . Ty byly celkem tři, jeden proud byl klasický na terč, druhý proud byl veden z valníku na, který musel proudař vylézt za pomoci rampy sestavené s palet. Ani třetí proudař to neměl jednoduché musel vylézt aspoň do půlky kolového žebříku a z něj stříkat.  
     Družstva se svého úkolu zhostila na jedničku . O veselé i adrenalinové chvilky nebyla nouze a jak to už tak bývá někomu se pokusy povedly lépe někomu hůře. Záleží na tom, jak se zrovna vše povede a také trochu na štěstí a na počasí , které zrovna soutěžícím  moc nepřálo. Travnatý povrch pod vytrvalým deštěm klouzal, zrovna tak výstup na žebřík a valník nebyl zrovna jednoduchý. Soutěžící vše zvládli na jedničku a bez ujmi na zdraví.
     Soutěž byla zakončena slavnostním nástupem všech družstev , kde došlo i na ocenění soutěžících dle jejich výkonu. Ocenění předali  Mgr. Lea Jandová - starostka obce Krásný Dvůr , starosta OSH a KSH v jedné osobě p. Jiří Henc a starosta SDH obce Krásný Dvůr p. Miloš Vaňourek. A jak vše dopadlo ? Na 1. místě se umístilo družstvo domácích tady Krásného Dvora , na 2. místě družstvo SDH Kryry -  starší, 3. místo obsadilo družstvo SDH Podlesice, 4. místo obsadilo družstvo SDH Pertohrad a páté místo vybojovalo družstvo SDH Kryry - mladší.
      Závěrem bych chtěl poděkovat jménem pořádajících všem závodníkům, rozhodčím a divákům za jejich účast . Poděkování patří také OSH Louny , které se spolupodílelo na financování soutěže .  Velké poděkování patří pořádajícímu SDH Krásný Dvůr za uspořádání soutěže a za zajištění občerstvení pro všechny zúčastněné.
                                                                                                                                       Za OSH Louny
                                                                                                                                        Hofmann Miloslav
1